29-02-2016 – We zijn er bijna.. Je ziet het om je heen gebeuren; de dagen worden langer, de zon gaat iets krachtiger schijnen en de mensen worden zenuwachtig. 
 

Voorbereiden op de lente

De stoeltjes gaan weer naar buiten en worden op een luw plekje in de volle zon geplaatst. Auto's worden weer gewassen en zelfs de snoeischaren worden geslepen.

Nu ben ik zelf niet zo'n fan van auto's wassen, maar het idee dat we straks weer de tuin in kunnen vind ik heerlijk! Uit ervaring weet ik dat ik echter nog even geduld moet hebben en dat we nog veel koude en natte dagen moeten doorstaan voordat het echt lente is.

voorbereidingen in michels moestuin

Maar toch kan ik het niet laten om alvast op zolder te grutten in mijn voorraad zaadzakjes. Welke zaden heb ik nog over van vorig jaar? Heb ik eigenlijk nog iets bruikbaars over? Als ik de bak bekijk dan zie ik dat ik een heel moestuincomplex kan voorzien van zaden! Ik heb veel, maar ook veel van hetzelfde.
 

Nieuwe moestuinplattegrond

Twee jaar geleden had ik een mooi plan bedacht voor wat ik in de moestuin zou plaatsen. Ik denk dat ik dit ook voor het komende seizoen ga doen. Zodra ik mijn plan klaar heb kan ik een schema maken wanneer ik de verschillende soorten zaden moet zaaien. 

Volgende week ga ik beginnen. Als eerste staan de tomaten op de planning.

Ik heb er weer zin in!