Wanneer is nu eigenlijk ‘het perfecte moment’ om een nestkastje op te hangen? Het is een vraag die maar weinig mensen zich stellen. En zeg nu zelf we kunnen die prachtige vogeltjes natuurlijk wel even een handje helpen.

Najaar, Winter of Voorjaar?Birdhouse
Het beste moment om een nestkastje op te hangen is het najaar, er is natuurlijk altijd een mogelijkheid dat je dit vergeet. Geen probleem je kunt het nestkastje ook nog in
 februari of uiterlijk maart ophangen. Als je het kastje in het najaar op hangt, zullen de vogels het nestkastje als 
winterverblijf gebruiken. Als je de nestkastjes in maart op hangt zullen de kastjes gebruikt worden als broedplaats, en dat willen wij natuurlijk het liefst.

Een nestkast biedt de vogels een extra gelegenheid om te broeden. Vooral bedreigde vogel soorten zullen door nestkasten steeds vaker in je tuin komen, zij zien dit dan als een veilige plek om te broeden. Wanneer je verschillende modellen nestkasten op hangt, zul je verschillende soorten vogels in je tuin terug vinden. Sommige soorten zullen helaas nooit in een nestkast broeden.

Tips!
Zorg ervoor dat de volle zon niet de hele dag in het kastje schijnt en let er ook op dat er geen regen in het huisje kan komen. Richt de opening van het nestkastje daarom niet naar het westen, maar naar het noordoosten of zuidoosten. Je moet natuurlijk ook rekening houden met de inrichting van je tuin of balkon.

Blijf op de hoogte van onze tips via onze nieuwsbrief, onze website, FacebookTwitterGoogle+ en Pinterest.   

Bron:Dishfunctional Designs 

Lees meer  5x superlieve jonge dieren