18-03-2016 – Als je naar de foto kijkt dan is de moestuin even niet iets om trots op te zijn. Na een wintertje niets doen ziet alles er 'wat minder fraai' uit. Ik kan weer helemaal opnieuw beginnen.
 

Stekken van snoeiafval

Maar als je inzoomd en naar de onderstaande foto kijkt dan zie je dat ik tussen het onkruid mijn snoeiafval heb hergebruikt. Ik heb afgelopen herfst stukjes tak van de zwarte bessenstruik (Ribes nigrum voor de kenners) in de grond gestopt. Ik had het natuurlijk na het snoeien de takken kunnen weggooien, maar heb besloten om de takken in korte stukjes van ca. 10-15 cm lang te knippen en in de grond te steken. Voor de rest heb ik niets gedaan. Dus geen stekpoeder of andere wondermiddeltjes. 
 

michels_moestuin_stekken van de zwarte bes

Door de toch wel zachte winter zijn de stekken goed aangeslagen en beginnen ze al voorzichtig uit te lopen. Kortom, het is gelukt.
Maar ja, wat dan? Ik heb eigenlijk geen idee wat ik met de gestekte plantjes moet doen, ik heb er eigenlijk helemaal geen ruimte voor. Wellicht kan ik iemand anders er gelukkig mee maken. 
 

Meer moestuinvoorbereidingen

De voorspellingen voor het weer van de komende dagen is redelijk, dus ik kan aan de slag. Als eerste ga ik onkruid trekken en even lekker schoffelen. Heerlijk weer even bezig zijn in de frisse lucht. Thuis heb ik alvast tomaten voorgezaaid. Lekker warm op een zolderkamer, maar daar vertel ik volgende keer meer over.

Veel plezier met je vingers in de prut!

Groeten, Michel