Begin de Pasen geheel in stijl met deze paashaasbroodjes.  Het deeg is binnen een paar minuutjes te maken en dan is het nog even wachten tot je ervan kunt snoepen. Maar stiekem is het ook zonde om de haasjes op te eten.

Wat heb je nodig voor de paashaasbroodjes?

Voor 20 broodjes:
200 ml melk
1 pakje droge gist (7 g)
60 g boter
500 g speltmeel
80 g rietsuiker
1 ei, 1 tl zout
1 eidooier
beetje melk

Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Rijstijd: 1-1,5 uur
Baktijd: 20 minuten

Hoe maak je ze klaar?

Meng het meel met de gist en kneed het zout, ei en de suiker erdoor.
Smelt de boter, voeg de melk toe en roer alles goed door elkaar.
Roer het melk-botermengsel door het deeg en kneed alles goed door.
Laat het deeg afgedekt rijzen tot het ongeveer de dubbele hoeveelheid heeft.

Neem dan met een vochtige eetlepel kleine klompjes van het deeg af en vorm daar bolletjes van en knip er met een keukenschaar kleine oortjes in.
Gebruik een satéprikker om 2 oogjes in het deeg te boren.

paashaasbroodjes

Dek de deeghaasjes af met een keukendoek en laat ze nog een keer 15 minuten rijzen.
Meng de eidooier met een beetje melk en bestrijk de haasjes daarmee.

Bakken

Bak de broodjes in een op 180 graden met boven- en onderwarmte voorverwarmde oven (heteluchtoven op 160 graden) op de middelste trede in circa 20 minuten goudbruin. Controleer regelmatig of de oortjes niet te donker worden.

Wil je tussendoor snoepen? Maak dan alvast deze leuke cupcakejes klaar.

Kwark- oliedeeg

Wil je liever een deeg zonder gist maken? Probeer dan een kwark-oliedeeg:  meng 150 g kwark met 300 g bloem, 50 ml melk, 50 ml olie, 1 ei, 1 snufje zout, 80 g suiker en 1 pakje bakpoeder en vorm er haasjes van. Bestrijk ze met het ei-melkmengsel en bak ze 20 minuten op 180 graden.

Paastip: Serveer de broodjes in een leuke mand of geef ze in een leuk broodzakje mee aan familie of vrienden.

Ook geschikt voor Pasen zijn hamtasjes met champignons die je makkelijk zelf kunt maken.