Ik denk dat iedere tuinier het gevoel kent: je bent nooit klaar in de tuin. Ook al is de ruimte in mijn tuin beperkt, ik kijk dagelijks of er iets te doen is. Onkruid verwijderen, planten water geven een beetje vegen, het is altijd lekker om even in de tuin te struinen.

Het dak op
De planten op het dak krijgen een dagelijks bezoekje om te kijken of de bakken niet te droog worden. Het is de afgelopen dagen, of eigenlijk maanden, al niet echt warm. Wel hebben we af en toe een bui, dus eigenlijk wel goed weer voor m’n bakken.


Dat wil ik ook!

Ik was afgelopen weekend bij een restaurant waar ze ook courgette in bakken groeien. Van die mooie 1 vierkante meter bakken. Aan de etiketten te zien waren de planten gekocht, maar het zag er echt prachtig uit! Grote gele bloemen en de eerste kleine courgettes. Dat is wat ik wil!

Courgettes kweken
Nu kweek ik liever dan dat ik een plant koop, dus ik heb een kleine achterstand door het voorzaaien. Ik heb maar plaats voor drie planten in de grote bakken. Ik zie dit jaar als test om te kijken hoe de spullen groeien, wat ik allemaal moet doen om de groei er in te houden en of er uiteindelijk een mooie oogst uit komt. De courgette groeit sneller dan ik dacht en de eerste bloemknoppen ontwikkelen zich al.

Bloembakken_op_het_dak

 

Tell sell

De zomervakantie komt er aan! Weer een uitdaging om de planten in leven te houden. Als het kwakkelende weer van de afgelopen tijd aanhoudt dan heb ik geen probleem. Maar als de zon flink gaat schijnen dan moet ik een oplossing zoeken voor de dakplanten en de overige planten in potten in de tuin. Hoe krijgen ze voldoende water, en nog belangrijker wie gaat er water geven. Beetje water of een overstroming? Ik heb het dan allemaal niet in de hand.

Lees meer  Stekken in november
Ik heb wel eens iets bij Tell sell gekocht: een soort plastic wortels die ik op een frisdrankfles moest schroeven. Fles vol met water natuurlijk. Geheel op z’n kop in de grond en dan zou het water heel langzaam de grond in druppelen…
Nou, ik kon er onder gaan staan douchen! Binnen een paar minuten leeg, dus absoluut geen succes.
Ik denk dat ik maar vertrouwen moet hebben in de groene vingers van de achterblijvers. Maar dat zal allemaal wel goed komen!
Prettige vakantie alvast.
Groeten,