Bereidingstijd chocomousse: 35 minuten
Koeltijd chocomousse: minstens 3 uur

Ingrediënten

Voor de chocomousse
– 150 g pure chocolade
– 2 cl sinaasappellikeur
– 2 eieren
– 40 g suiker
– 150 ml room

Voor de amandelen
– 100 g suiker
– 200 g gepelde amandelen
– eetbaar zilver- en goudpoeder naar wens

chocolademousse, chocomousse, chocolade, recept, toetje, desert, tuinen.nl

Bereiding

Hak de chocolade in grove stukken en smelt die met de likeur au bain-marie. Haal van het vuur.

Splits de eieren, klop de dooiers met de helft van de suiker au bain-marie tot het mengsel crème achtig is. Meng de chocolade erdoorheen, haal van het vuur en roer het mengsel boven een kom met ijswater. Klop de goed gekoelde room stijf. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf. Spatel snel de geklopte room met een garde door de chocolademassa voor de massa te vast wordt. Schep dan voorzichtig het eiwitmengsel erdoorheen. Doe de mousse in een kom en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.

Verhit voor de gesuikerde amandelen de suiker met 4 el water 2-3 minuten in een grote hete pan tot de suiker smelt. Voed de amandelen toe en karamelliseer ze al roerend. Verdeel ze over bakpapier (voorzichtig: zeer heet!) en laat ze afkoelen. Wentel ze naar wens in zilver- en goudpoeder.

Verdeel de chocomousse over schaaltjes, garneer met amandelen en dien op.

Smakelijk!

chocolademousse, chocomousse, chocolade, recept, toetje, desert, tuinen.nl

 

Dol op chocolade? Probeer dan eens deze in chocolade gedoopte frambozenkaramel.

 

Bekijk meer heerlijke recepten.

Lees meer  Geroosterde pastinaak met honing en tijm