Salade met een handje tuin

Neem als basis een gemengde salade kant-en-klaar of uit eigen moestuin. Meng daardoor een handvol tuinkruiden, zoals bieslook, basilicum, peterselie en selderij. Maak een dressing van olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper. Meng de salade met de dressing in een grote kom. Voor een extra feestelijke salade: strooi eetbare bloemen over de salade, zoals bloemen van bieslook, komkommerkruid en Oost-Indische kers.

Kruidenboter

Meng 250 g zachte boter met een handvol fijngehakte kruiden en een teentje fijngehakt knoflook. Voor kruidenboter worden meestal bieslook en peterselie gebruikt, maar experimenteer ook eens aan dragon, majoraan, basilicum, rozemarijn of tijm. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kruidenboter in de koelkast. Decoreer met een takje van een van de gebruikte kruiden.

Lavendelsuiker

Meng een flinke hand lavendelbloemetjes met 500 g witte, fijne kristalsuiker in een glazen, afsluitbare pot. Laat het mengsel een paar weken staan, zodat de geur van de lavendel in de suiker kan trekken. Zeef de suiker voor gebruik. Heerlijk in zoete desserts en gebak.

 

 

Redactie: Colour-Your-Life

Lees ook:
Bekijk alle recepten
Tuinfilmpjes op tuinen TV
De moestuin
Tuin- en buitenleven activiteiten bezoeken
Tips voor tuinonderhoudĀ 

Lees meer  Recept zelf bessenjam maken