Romantische bloemen zijn een tijdloze toevoeging aan je tuin. Toch kan het lastig zijn om een romantisch thema in de tuin te creëren. De beste manier om dit te doen is door de bloemen en planten de toon te laten zetten. Romantische bloemen zijn vaak veel witte bloemen en bloemen met zachte poeder kleuren, in het tuinontwerp zit vaak een rustige sfeer.

Favoriete romantische bloemen

Voor de romantische tuin heb ik zelf een aantal favorieten zoals de Hemerocallis ‘cosmopolitan’. Deze daglelie bloeit van mei t/m augustus, het is een perfecte plant om in de border te zetten en deze op te vullen. De bloemen van een Hemerocallis bloeien ook heel mooi in een pot.

Hemerocallis ‘siloam double classic’ heeft een prachtige bloem. Deze bloemen bloeien maar 1 dag, maar vergis je niet, er zitten zo veel bloemen aan deze plant dat je er wel lang plezier van heb. Deze plant bloeit van juli t/m augustus en wordt zo’n 40 cm hoog.

De Verbascum ‘merlin’ is een zachte bloem in een mooie poeder roze kleur. Deze plant houdt van een zonnetje en groeit wat hoger dan de gemiddelde plant. Hij kan al snel een meter worden en is daarom perfect als variatie in de border.

Andere mooie bloemen

Zo zijn er nog veel meer bloemen die in een romantische tuin passen, zoals de Rosa ‘grace’. Dit is een roos met een zachte oranje kleur en past mooi bij de rustige sfeer in een romantische tuin. 

Iris germanica ‘blushing’ is een iris met een prachtige licht roze kleur, deze bloem geeft een zoete geur af die bijen en hommels aantrekt.
Nymphaea ‘perry’s orange’ is een waterlelie in een zoete roze-oranje tint, deze bloem is perfect voor in een prachtige koivijver of een tuinvijver.
Hydrangea macrophylla ‘sensation 75’ is een roze gekleurde hortensia, deze bloem is groter en meer aanwezig dan de andere bloemen, maar de kleur is preachtig voor in een zachte tuin.

Lees meer  Verzorging Clematis