De Schefflera is er met zowel groene, als ook bonte en paars gekleurde bladeren. Voor elke smaak en elk interieur is er een passend exemplaar te vinden, of zelf te vormen.

 

Bonsaivorm creëren

De Schefflera vindt het namelijk geen enkel probleem wanneer je een deel van zijn bladeren of uitlopers afknipt. Hij ontwikkelt daarna gewoon weer nieuwe scheuten vanuit de kop. Door dit te herhalen kun je een bonsaivorm creëren, precies naar jouw persoonlijke wensen.

 

Wist je dat…

De Schefflera stamt uit het geslacht van de klimopfamilies, waarvan een deel bestaat uit struiken of zelfs lianen. De Schefflera vindt zijn oorsprong in de tropen, maar doet het ook prima in gematigd warme gebieden. In jouw woning voelt hij zich dus prima op een lichte, warme plaats.

Verzorging van de Schefflera

In tegenstelling tot veel andere woonplanten heeft de Schefflera geen problemen met direct zonlicht. Geef ‘m dus regelmatig water, maar zorg er wel voor dat de potgrond nooit langer dan een paar dagen nat is. En misschien zal hij je na alle goede zorgen belonen door te gaan bloeien. Heel soms komt het namelijk voor dat de Schefflera binnenshuis bloemen ontwikkelt.

Lees meer  Dahlia