Scherm je tuin af in stijl

De zomer komt er weer aan en de dagen worden steeds warmer. Iedereen kent wel het gevoel dat je dan lekker in de tuin wilt gaan zitten, maar dat je dit wel in alle rust wilt doen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je in je zwemkleding ligt en het gevoel hebt dat je steeds bekeken wordt. Daarnaast hoef je ook niet te weten wat je buren de hele dag door doen in de tuin. Om deze reden is het verstandig om je tuin goed af te schermen. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kan doen? Lees dan gauw verder.

Schutting

Een veel voorkomende afscherming van je tuin zijn schuttingen. Deze komen voor in allerlei vormen en maten. Zo is er voor ieder wat wils. Het fijne van een houten schutting is dat ze heel erg lang meegaan, waardoor je ze niet om de paar jaar hoeft te vervangen. Je kan samen met je buren een schutting kopen waardoor je er maar 1 hoeft te kopen en hiermee ook nog eens kosten bespaard. Het prettige van een houten schutting is dat het een rustige warme uitstraling heeft waardoor je schutting als een plek voelt waar je lekker kan relaxen en tot rust kunt komen

Afzetting

Sommige mensen hebben een voortuin in plaats van een achtertuin, of zelfs het geluk dat ze beide hebben. Het is wel fijn als de tuin een omheining heeft zodat anderen niet zomaar door je tuin gaan lopen of bijvoorbeeld hun fiets per ongeluk in je tuin zetten. Daarnaast heb je door een tuinhek ook iets meer het gevoel van privacy omdat je in je eigen afgesloten tuintje zit. Er zijn gelukkig allemaal tuinhekken in veel verschillende vormen en maten waardoor je zelf kan bedenken wat bij jou past.

Lees meer  Tuintrend: beachtuin

Groene schutting

Veel mensen kiezen voor een houten schutting omdat ze denken dat dit het gemakkelijkst is omdat het weinig onderhoud nodig heeft. Ondanks dat een houten schutting praktisch is kan een haag van bomen of planten ook gemakkelijk zijn in onderhoud en het zorgt meteen voor een gezellige sfeer. Bij een tuin denken veel mensen aan veel planten en bloemen, maar dit kan soms lastig zijn om allemaal te onderhouden. Door een haag te plaatsen in je tuin heb je meteen al een super groene tuin waardoor je minder planten nodig hebt om het groene gevoel te creëren in de tuin.