Moestuinrecept van de maand

Spinazierollade

Ingrediënten voor 4 personen
– 50 gr. boter
– 375 gr verse spinazie uit eigen moestuin zacht gekookt
– 3 eieren
– zout en peper

Vulling
–    375 gr. Roomkaas
–    1 bosje lente-uitjes
–    175 gr broccoli, geblancheerd en fijngehakt
–    4 tomaten gepeld, zaad verwijderd

Bereiding
1.    Verwarm de oven tot 190 graden
2.    Bekleed bakblik met bakpapier en vet dat licht in met boter
3.    Hak de spinazie fijn en pers het vocht eruit
4.    Klop de resterende boter door de eierdooiers, zout en peper naar eigen smaak
5.    Klop het eiwit tot het stijf is en werk dat daarna in het spinaziemengsel. Doe het geheel in het voorbereide bakblik en laat dat 10-15 min in de oven garen
6.    Klop voor de vulling de roomkaas en de lente-uitjes door elkaar
7.    Meng de broccoli en de tomaten door de roomkaas
8.    Keer de inhoud van het bakblik die uit de oven komt om op een nieuw vel bakpapier
9.    Spreid de vulling over driekwart van dit spinazievel en rol het op vanaf het niet gevulde gedeelte
10.    Wikkel de rollade veilig in papier, en zet die 30 min in de koelkast
11.    Snijd deze in plakken en dien het met een slablaadje op

Eetsmakkelijk!