Van taart tot bonbons en van bier tot salades; je komt de kers overal in tegen. Het zijn een van de beste superfoods omdat ze in verhouding meer voedingsstoffen bevatten dan andere vruchten. Net als pruimen zijn kersen steenvruchten. Ze heten zo omdat ze in het midden een harde pit hebben. Het is een erg varierende vrucht omdat ze zowel zoet als zuur kunnen smaken.

Voedingswaarde van de kers

Kersen bevatten vooral veel melatonine; dit helpt bij het krijgen van een betere nachtrust. Dit zorgt voor een betere nachtrust. Daarnaast bevatten ze veel vitamine A, C, beta-caroteen en kalium.

Kersenboom in de tuin

Kersenbomen doen het erg goed in Europa, waaronder Nederland. De bomen worden ongeveer 2,5m hoog en hebben hele mooie bloesems. De kersen kan je in juli/augustus oogsten.

Wist je dat…

Uit twee universitaire onderzoeken is gebleken dat kersen helpen bij het slaappatroon van de mens. Met dagelijks een vers klas kersensap sliepen mensen gemiddeld 6% langer dan mensen die geen kersensap dronken. Dit komt door de stof melatonine. Vliegtuigpersoneel en andere mensen met een onregelmatige baan slikken melatonine om sneller aan een nieuw bioritme gewend te raken.

Lees meer  Zelf courgette kweken