In mijn vorige blog schreef ik over de snijbiet. Nou ik kan vertellen dat we het hebben gegeten. Heerlijk, als salade. Beetje feta, pijnboompitten, stukjes appel, olijf, lenteuitje en een scheut balsamico.
mijn_moestuin_snijbiet_recept
Experimenteren in de moestuin
Het is een aparte plant, de snijbiet. Als ik in de winkel zou staan voor het rek met zaadzakjes zou dit niet mijn eerste keus zijn. De zaden van deze plant heb ik gekregen, en ach dan probeer je eens wat. Het blijft tenslotte ons eerste seizoen op de moestuin waarin we lekker experimenteren en oefenen.

Meerdere malen oogsten
Maar even verder over de snijbiet; ik heb de snijbiet als losse bladeren geoogst. De grote bladeren die aan de zijkant van de plant groeien heb ik met een scherp mesje afgesneden. De bladeren die te stug aanvoelde heb ik niet gebruikt, anders zit je later op een oude krant te knagen. Na het wegsnijden van de buitenste bladeren gaat de plant vanuit de kern verder groeien en kunnen we binnenkort weer oogsten.
mijn_moestuin_tijd_om_te_eten
En het blijft maar groeien…
Naast de snijbiet heb ik ook de eerste lente-uitjes en wortelen geoogst. De lentuitjes zagen er prima uit, de wortelen ook alleen waren dit er niet zoveel. Dat is geen ‘kooksie’ zouden we bij ons thuis zeggen. Het was de eerste wortel-actie die ik had gezaaid. Nog wel wortelzaad op een lint, waarvan men zegt dat dit de beste manier van zaaien is. Maar goed, niet echt gelukt dus.

Meer foto’s
Op mijn Pinterest bord Michel’s moestuin heb ik nog meer foto’s van mijn moestuin en moestuintips geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel

Lees meer  Luis in de pels - Michel's Moestuin