De temperaturen stijgen en de zon laat zich steeds meer zien: tijd voor de lente! Hoog tijd dus om je tuin hierop voor te bereiden. Weet je niet zo goed hoe je dit het beste aanpakt? Dan zijn er meerdere apps die je kunnen helpen bij het managen van je tuin. Niet alleen nu, maar het hele jaar door.

Wat je allemaal moet doen om je tuin lenteklaar te maken hangt heel erg af van welke planten in jouw tuin staan. Maar of je nou een gazon, een moestuin of allerlei verschillende planten in de tuin hebt staan: het bemesten van de planten en het verwijderen van onkruid geeft je tuin de beste start.

Om extra advies op maat in te winnen, kun je natuurlijk naar een tuincentrum. Je kunt zelfs een hovenier inschakelen. Maar als je graag zelf aan de slag wilt en meerdere soorten planten in de tuin hebt, zijn er ook verschillende apps om tips te krijgen. We nemen vier handige apps met je door.

Gardenize

De app Gardenize is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers. Deze nuttige app biedt een soort digitaal dagboek van je tuin. Je kunt alle planten erin zetten die je in jouw tuin kunt vinden. Je kunt ze zelfs groeperen per planten- en/of bloembed. Op basis hiervan houd je een dagboek bij: wanneer is het tijd om de planten te snoeien, wanneer kun je opnieuw iets zaaien, enzovoorts.

Naast de dagboek-functie krijg je in Gardenize ook leuke feitjes over de planten in je tuin. En als je plant prachtig in bloei staat, kun je deze delen met vrienden die de app ook gebruiken. Gardenize is een uitgebreide app die een stabiele internetverbinding nodig heeft om goed te functioneren. Heb jij een grote tuin en valt deze (grotendeels) buiten het bereik van je wifi? Sluit dan een mobiel abonnement af, zoals een sim only. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

Lees meer  Geen groene vingers? Laat ons je helpen met deze tips!

Plantverzorging

Plantverzorging is een app die, zoals de naam verraadt, je helpt bij het onderhouden van je tuin. Welke planten hebben welke verzorging nodig? Dat vertelt deze app je. Voer je planten in en je krijgt hier gepersonaliseerde informatie voor. Zo weet je wanneer je planten water of extra voeding nodig hebben en wanneer het tijd is om te snoeien.

Plantengids

Heb je een plekje vrijgemaakt in je tuin, en ben je op zoek naar een mooie plant die het daar goed zal doen? Met de app Plantengids vind je van ruim 12.500 planten informatie over verschillende kenmerken, zoals de bloeiperiode, standplaats en winterhardheid. Deze gids zorgt er dus voor dat je als voorbereiding op de lente allemaal leuke nieuwe planten in de grond kan gaan zetten.

Plantifier

Heb jij je tuin niet zelf aangelegd, en ken je een aantal planten niet? Dan is het lastig om deze van de juiste verzorging te voorzien. In Plantifier kun je een foto van die planten uploaden, en krijg je te zien welke plant het is. Daarna kun je bepalen wat je te doen staat om ook deze plant op het voorjaar voor te bereiden.