Haal eens een paar tegels uit de voortuin en plant een tuinhibiscus. Een plekje vinden in de tuin voor Hibiscus is niet moeilijk: een plaats in de zon of halfschaduw is prima. Deze rijkbloeiende struik stelt nauwelijks eisen en zal het daarom in haast elke tuin naar zijn zin hebben. De exotische bloemen laten zich vanaf juli zien en geven je direct een zomers vakantiegevoel.

Bijzonder hart

De tuinhibiscus Hibiscus syriacus wordt ook wel altheastruik genoemd. De heester met frisgroen en glanzend blad bloeit vanaf juli tot in het najaar. De klokvormige bloemen hebben of enkele of dubbele bloemblaadjes en zijn vaak groot en indrukwekkend. Het kleurenpalet varieert van violetblauw tot rood en van lichtpaars tot spierwit. Wanneer je de bloemen eens van dichtbij bewondert, ontdek je ook de meeldraden en het opvallend roodpaarse bloemenhart.

hibiscus

Combinaties met de tuinhibiscus

In een zonnige border is de tuinplant prima te combineren met vaste planten als rode zonnehoed Echinacea, duizendblad Achillea en flox Phlox paniculata. Weinig ruimte? Kies dan voor een Hibiscus op stam. Aan de voet van het ‘boompje’ is dan genoeg ruimte voor andere, lagere beplanting.

Verzorging

Geef de struik, net als de rest van de tuinbeplanting, tijdens droge periodes regelmatig water. Als de Hibiscus het naar z’n zin heeft kan hij tot wel drie meter hoog worden. Om de heester compact te houden, kun je hem in het voorjaar wat terugsnoeien. De Hibiscus is prima bestand tegen Nederlandse winters.

Redactie: mooiwatplantendoen.nl

Lees ook:

Lees meer  Origineel cadeau voor in de tuin