De meeste kinderen vinden het heerlijk om buiten te zijn en op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Het praktische doeboek Tuinieren met kinderen laat hen nog meer van het buitenleven genieten. Het bevat meer dan 40 creatieve ideeën waarbij de natuur centraal staat. Elk project wordt stap-voor-stap besproken en is geïllustreerd met duidelijke foto’s. Voor geen enkel idee is veel ruimte nodig en de meeste zijn geschikt voor alle leeftijden. Kortom: hét boek waar kinderen al zo lang op wachten!

Boek tuinieren met kinderen

Creatieve ideeën voor kleine groene vingertjes

Bijna alle kinderen vinden het leuk om hun eigen pot met planten te verzorgen. Nóg leuker wordt het wanneer ze hem zelf mogen versieren of als ze in de pot alle ingrediënten voor hun favoriete pastasaus kunnen verbouwen. Laat kinderen eens eetbare bloemen proeven, leer ze vlinders naar de tuin lokken of maak met hen een eigen weerstation. In Tuinieren met kinderen zijn voor alle kinderen met groene vingers deze en andere creatieve ideeën verzameld.

Het boek is erg praktisch en leert kinderen spelenderwijs veel over de natuur. Alle ideeën worden uitgebreid beschreven en geïllustreerd met duidelijke foto’s. Voor de meeste projecten is niet veel ruimte nodig en ze kunnen dan ook niet alleen in de tuin maar ook op een balkon of dakterras worden uitgevoerd. Natuurlijk zijn de leuke plantenweetjes niet vergeten. Want hoe drinkt een plant eigenlijk? En waarom houden vlinders van bloemen?

Over de auteur van Tuinieren met kinderen

Clare Matthews is een bekende Britse tuinarchitecte, die niet alleen in een groot aantal vooraanstaande tuinmagazines heeft gepubliceerd, maar ook regelmatig te zien is geweest in het programma Gardener’s World van de BBC. Haar drie kinderen vormden een belangrijke inspiratiebron bij de totstandkoming van dit boek.

Paperback, 144 pagina’s
Circa 350 illustraties

Bestel Tuinieren met kinderen direct >> 

Lees ook:
Meer boekentips
Bekijk de tuintips voor deze maand
Tips voor tuinonderhoud

Lees meer  Boekentip: Het lekkerste terras