Er zijn van die dagen dat er niet al te veel te doen is in de tuin. Zoals ik al eerder schreef is mijn tuin niet zo heel groot, dus er komt een moment dat ik even niets meer kan doen. Ik kan wel blijven snoeien, stekken, bemesten en schoffelen, maar dat is niet de bedoeling! Stilzitten is niet mijn sterkste punt, ik ga altijd op zoek naar nieuwe klusjes. Nu kan ik kiezen tussen kozijnen schilderen of even lekker zagen en timmeren. De keuze is snel gemaakt en zo ging ik tuinmeubelen maken van steigerhout.

De zaag erin

Het afgelopen weekend had ik weer eens zin om aan de slag te gaan in de tuin. Ik ben met een stapel oude steigerplanken, schroeven en een zaag aan de slag gegaan. En de nodige attributen om mij heen: Workmate, verlengsnoer, doos met schroeven, rolmaat en potlood. Ik heb jaren terug van een kennis een tekening gehad van een “Rietveld krukje”. Ik heb er al meerdere gemaakt maar ’t blijft een succes.

diy_kruk_steigerhout

Da’s een leuk cadeau!

Een krukje maken is eenvoudig; na het zagen is het enkel nog een kwestie van gaatjes voorboren, schroeven en het krukje is klaar. Leuk kussentje er op en je hebt een heel handig krukje. Leuk voor in je eigen tuin of gewoon om aan iemand cadeau te geven!

DIY tuinmeubelen maken van steigerhout

De smaak te pakken

Eigenlijk was het zo eenvoudig dat ik gelijk maar verder ben gegaan met een bankje en een tafeltje. Zo doe ik nog wat nuttigs met die stapel planken. Ik moet zeggen, het ziet er gaaf uit! Ik zit er bijna aan te denken om ze ook te gaan verkopen…

DIY tuinmeubelen maken van steigerhout

Do It Yourself tuinmeubelen maken van steigerhout

Tuinmeubelen maken van steigerhout is heel simpel; je zaagt 10 plankjes met een lengte van 42 cm. De breedte van de planken die ik gebruik is 20 cm. Het basisprincipe blijft voor een bankje en tafeltje gelijk aan die van de kruk, alleen de liggende delen moet je wel even aanpassen qua afmeting.

Lees meer  Inspiratie voor leuke activiteiten in huis

Voor de duidelijkheid, en mocht je zin hebben om iets te maken, nog even de afmetingen op een rij.

  • Kruk-> 10 planken van 42 cm lengte
  • Bank-> 6 planken van 42 cm lengte en 4 planken van 100 cm lengte
  • Tafel-> 4 planken van 42 cm en 8 planken van 100 cm lengte

DIY tuinmeubelen maken van steigerhout

Meer foto’s

Aan de hand van de foto’s kan je eigenlijk al zien hoe het krukje in elkaar gezet moet worden. Het kan bijna niet mislukken.
Op mijn Pinterest bord Stadstuinieren heb ik nog meer en grotere foto’s van mijn DIY meubelen van steigerhout geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel