Sobriety staat voor  duidelijk en overzichtelijk. Het is heerlijk ontspannen in een tuin zonder franje. Focus is het idee achter de trend Sobriety; focus op het belangrijkste thema in de tuin. De keuze voor een thema is heel persoonlijk, bijvoorbeeld structuur, water, beschutting of vrijheid. Focus betekent ook kiezen voor heldere lijnen en vormen. Daardoor ontstaat een overzichtelijke buitenruimte waarin je helemaal tot rust komt.

In de tuin worden niet tien verschillende ideeën verwezenlijkt, maar één krachtig idee. De focus ligt bijvoorbeeld op het thema ‘structuur’, maar het kan ook iets heel anders zijn. Als er maar een focus is op een centraal thema. Alle elementen in de tuin staan in dienst van dat thema, van de vormgeving tot de meubels.

Natuurlijke materialen

Bij deze trend passen krachtige vormen en natuurlijke materialen, maar als de functie erom vraagt worden ook hoogwaardige kunststoffen gebruikt. De meubels zijn altijd comfortabel en zorgen voor een geborgen gevoel. Dat wordt nog eens versterkt door de natuurlijke beplanting die vanzelfsprekend naadloos aansluit op het centrale thema van de tuin. De zorgvuldig geselecteerde planten dragen daar zeker aan bij. Neem plaats in een comfortabele designstoel en ervaar het weldadige effect.

acanthus_hungaricus 

hosta_touch_of_class

 

 

hamamelis_intermedia_aphrodite

Ook de beplanting sluit aan op dat thema, waarbij de natuur en het thema met elkaar in balans zijn. Bij het thema ‘structuur’ passen bijvoorbeeld planten met ritmische structuren en vormen, zoals Acanthus hungaricus en Polystichus setiferum ‘Plumoso-densum’. Bomen met een fascinerende structuur zijn bijvoorbeeld Pinus thunbergii en – terug van weggeweest – de slangenboom Araucaria araucana. Wie durft te focussen op één thema wordt beloond met een rustgevende, overzichtelijke buitenruimte.

Plantenselectie Sobriety

  • Acanthus hungaricus
  • Gunnera tinctoria
  • Hamamelis x intermedia ‘Aphrodite’
  • Hosta ‘Touch of Class’
  • Pinus thunbergii ‘Banshosho’
  • Polystichum setiferum ‘Plumoso-densum’

Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin.

Lees ook:

Tuinen.nl nieuwsbrief

Lees meer  Speelse stadstuin