Utility staat voor stoer en ongedwongen. De tuinrend Utility is stoer en ongedwongen, alles mag en alles kan. Een oude plank met wielen functioneert als tuintafel. De stoelen lijken zelf in elkaar gezet. Voor de verlichting is een bouwlamp opgehangen.

Ultiem gevoel van vrijheid

De tuin oogt als een spannende combinatie van camping, werkplaats en wilde natuur. Het oogt tijdelijk; morgen kan alles weer anders zijn. Denk hierbij aan meubels op wielen en planten in zakken. Zoals je leeft, stoer en ongecompliceerd, zo is je tuin. Niets ligt vast; de tuin kan elke dag weer anders zijn. Dat zorgt voor een ultiem gevoel van vrijheid.

tuintrend2012_utility_stoer_en_ongecompliceerd 

tuintrend2012_utility_stoer_en_ongecompliceerd

 

 

tuintrend2012_utility_stoer_en_ongecompliceerd

Mix and match

De inrichting is een uitgebalanceerde mix van tweedehands en nieuw, die ogenschijnlijk spontaan is ontstaan. Grove, verweerde materialen,  bijvoorbeeld ruw bekistinghout bijeengebonden met spanbanden, zorgen voor een stoer en krachtig beeld. Dat wordt nog eens versterkt door de toepassing van grove verlichting, zoals loop- en bouwlampen.

Het ongedwongen, semi-tijdelijke, karakter van deze tuin wordt onderstreept door de beplanting. Hier geen aangeharkte borders, maar een vrolijke mix van wilde bloeiende planten. Een enkele stekelige plant, zoals een distel, mag ook niet ontbreken voor een stoere finishing touch.

betula_ermanii 

cosmos_bipinnatus

 

 

solidago_goldenmosa_crocosmia_helenium

Lekker wild

Het ongedwongen, semi-tijdelijke karakter van deze tuin wordt onderstreept door de planten in bakken en zakken te zetten. Zo kunnen ze morgen weer ergens anders staan.

Verwacht in deze tuin ook geen keurige borders. Het is eerder een natuurlijke wildernis met vrolijke bloeiende planten, zoals Cosmos, Helenium en Solidago. Loopkamille is een goed alternatief voor gras. Een enkele stekelige plant, bijvoorbeeld een distel Eryngium x zabelii, versterkt de stoere uitstraling van deze tuin.

Plantenselectie Utility

  • Betula ermanii
  • Cosmos bipinnatus
  • Crocosmia
  • Eryngium x zabelii
  • Helenium
  • Hordeum vulgare
  • Rubus phoenicolasius
  • Solidago ‘Golden Mosa’
  • Tropaeolum majus

Welke planten de beste keuze zijn, is afhankelijk van de omstandigheden in uw tuin.

Lees ook:

Lees meer  Vroegbloeiende klimplanten