De wereld verandert razendsnel. Daarom grijpen we graag terug op het verleden waarin alles nog overzichtelijk was. We zijn nostalgisch, maar het oude kopiëren we niet zomaar, we halen er elementen uit die we in een nieuw jasje steken. Door ze uit te vergroten, te veranderen of soms alleen details te gebruiken.

tuintrend_2014_golden_age_garden

Oud in een nieuw jasje
De 16de en 17de eeuw staan momenteel volop in de belangstelling. Vooral onze Gouden Eeuw spreekt tot de verbeelding. Dat leidt in de tuin tot hernieuwde aandacht voor klassieke elementen zoals pilaren, kapitelen en grote vormen. We laten ons weer inspireren door klassieke tuinbeplanting in elegante en decoratieve vormen.

tuintrend_2014_golden_age_garden

Ook laten we ons inspireren door ons koloniale verleden en de etnische invloeden uit exotische gebieden. We geven een eigentijdse, vrije interpretatie van de rijkdom uit de tijd van de VOC. Daarom benutten we grote potten en vazen op voet, decoratief vlechtwerk en inlegwerk, gouden en koperen details, zowel glanzend als mat. Kortom: we zijn toe aan een decoratieve tuin die zijn wortels heeft in onze Gouden Eeuw. De Golden Age Garden.

tuintrend_2014_golden_age_garden

Vormen in de Golden Age tuin

Klassieke en romantische vormen, vaak uitvergroot. Nieuw maar toch vertrouwd.

Materialen

Luxe, kwalitatief hoogwaardige materialen: natuursteen, donker hout, goud- en koperkleurig metaal, vlechtwerk, luxe kunststof.

Dessins

Historische dessins, portretten van historische meesterschilders. Exotische dessins zoals batik, ikat, vlechtpatronen en dierenhuiden. Vaak in duotone en op een luxe manier uitgevoerd.

Goud en koper centraal

Hernieuwde aandacht voor zwart maar dan wel met een hoogglans oppervlak. Daarnaast warme naturellen, aangevuld met goud en koper. Als kleuraccenten benutten we de rijke kleuren van halfedelstenen zoals smaragd, agaat en tijgeroog.

Planten

Planten die in sierlijke vormen geknipt kunnen worden zoals buxus. Zwarte bladpunten worden gecombineerd met elegante bloemen zoals de lelie en de iris. Planten met donker blad zoals de Heuchera en Strelitzia staat hier ook prachtig bij.

Lees meer  Tuintrend Exuberant Romantic Garden