Ik heb al jaren een klein plastic kweekkasje. Inmiddels is het ‘glas’ al bijna vergaan onder invloed van zon, wind en water. Ik hou het er maar op dat dit zorgt voor extra ventilatie. In mijn kweekkasje passen precies 8 plastic planten potjes potje 11 x 11 cm. Deze potjes bewaar ik als ik planten gekocht heb. 
Voorzaaien

In deze potten heb ik courgette, pompoen en meloen gezaaid. Het is slim om courgette planten meerdere malen te zaaien met een tussenpoos van drie weken. Zo verleng je het plukseizoen en heb je dus langer plezier van je zelf gekweekte courgette.


Het dak op

Na 10 dagen wachten komen dan eindelijk de eerste groene blaadjes boven de grond en dan gaat het hard! De planten hebben inmiddels een paar blaadjes en zijn rijp voor de verhuizing naar het dak. De bakken staan klaar en ik heb speciale groenten voeding van Pokon gekocht. Hierin zit een heel handig maatschepje van karton voor de juiste dosering. Normaal gebruik ik gewoon standaard kunstmest of gedroogde koemest korrels. Wie weet groeien de planten nu wel extra goed.

bakken_op_het_dak

Droge omgeving
Ik ben er achter gekomen dat de bakken op het dak extra aandacht vragen wat betreft vocht. Door de stevige wind van de afgelopen weken kan ik dagelijks met mijn gieter de ladder op om de bakken vochtig te houden. Wind en zon hebben vrij spel dus de grond is heel snel weer droog. Zou cacaodoppen een oplossing kunnen zijn om het vocht vast te houden?

Groeten,
Lees meer  Stekken in november