Schuttingen zijn een geweldige manier om privacy te creëren. En kan ook zeker dienen als extra laag veiligheid voor je tuin. Met een schutting houd je nieuwsgierige buren buiten en maak je het indringers een stuk lastiger om via jouw tuin binnen te komen. Genoeg reden om er een te plaatsen dus! Er zijn zoveel verschillende soorten omheiningen verkrijgbaar, van hout tot metaal en zelfs kunststof! Maar voor een mooie houten variant moet je écht een kijkje nemen op: https://homingxl.nl/schuttingen/hout/. Lees hieronder meer over de verschillende soorten schuttingen voor in je tuin.

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn de populairste keuzes als het gaat om het omheinen van je tuin. Ze hebben niet alleen een karakteristieke uitstraling, maar bieden ook een uitstekende bescherming tegen indringers. Houten hekken zijn er in een breed assortiment aan stijlen en ontwerpen, zodat je er een kunt kiezen die het beste past bij de esthetiek van je huis. Als je op zoek bent naar een klassieke stijl met extra veiligheid, dan is een houten schutting misschien wel de perfecte keuze voor jou! Op zoek naar een mooie schutting van Douglas hout? Lees hier.

Metalen hekken

Iets minder charmant, maar wel een hele veilige keuze, zijn metalen hekken. Metalen hekken zijn best een populaire keuze als het gaat om het omheinen en beveiligen van je tuin. Ze zijn sterk, duurzaam én heel veilig. En zijn er in verschillende kleuren en stijlen, zodat je er makkelijk een kunt vinden die goed past bij jouw tuinontwerp.

Trellis schermen

Trellis schermen zijn een ideale manier om een vleugje elegantie aan je tuin toe te voegen. En kunnen tegelijkertijd wat privacy te bieden. Het is perfect voor iedereen die zijn tuin wilt afbakenen en een unieke sfeer wil creëren. Niet alleen ziet dit type schutting er geweldig uit en is het echt een aanvulling op het uiterlijk van je tuin, maar het is ook ongelooflijk duurzaam!

Lees meer  Groener wonen: zowel buiten als binnenshuis

Kunststof hekwerk

Kunststof hekwerken zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden vanwege de prijs en het makkelijke installatieproces. Je hebt er dan ook alleen wat basisgereedschap voor nodig, zoals schroeven of spijkers. Het nadeel is echter dat kunststof hekwerken niet zo duurzaam zijn als andere materialen, zoals hout of metaal. Maar als je gewoon iets tijdelijks zoekt, kan dit de perfecte oplossing zijn!

Of je nu op zoek bent naar iets decoratiefs of functioneels, er is zeker een soort omheining dat perfect is voor jouw tuin! Van hout tot metaal, elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal neer op persoonlijke voorkeur en budget. Zorg er dus voor dat je je onderzoek doet voordat je een definitieve beslissing neemt. Succes!