Vanaf september zijn de najaarsviolen weer volop verkrijgbaar. Plant ze in september of oktober om verzekerd van kleur te zijn, tot diep in de winter. Het fijne van violen is dat ze enorm veelzijdig zijn. Minimalistisch, brocante, creatief of modern… wat jouw stijl ook is, de prachtige bloemen brengen je balkon of dakterras tot leven.

Verschillende looks

Door te kiezen voor knallende kleuren krijgt de buitenkamer, en jijzelf, positieve energie. Ton-sur-ton zorgt voor een rustige en kalmerende uitstraling. Ben je op zoek naar een stoere look? Kies dan voor robuuste bakken van bijvoorbeeld verweerd terracotta en vul ze met donkerblauwe violen.

Plan van aanpak

In een paar uurtjes werk geef je de buitenkamer een eenvoudige make-over. Verzamel de potten die je wilt gaan vullen en check of je genoeg potgrond en hydrokorrels hebt.

De hydrokorrels zijn belangrijk om de potten een goede afwatering te geven.  Vul potten eerst met een laag hydrokorrels en daarboven de potgrond. Plant vervolgens de violen lekker dicht tegen elkaar zodat je een overtuigend kleur-effect krijgt. Geef ze gelijk water en …. klaar ben je!

Kleurrijke violen pop-ups

Een mini-tuintje met violen is supersnel en eenvoudig aan te leggen. En niet alleen in de border of in balkonbakken… Maak bijvoorbeeld verschillende originele mini-tuintjes die je overal kunt aanleggen. Inspiratie genoeg voor jouw eigen pop-up tuintje!

Verzorging van violen

Violen kunnen prima tegen vrieskou. Ze gaan misschien wat slap hangen, maar zodra de temperatuur boven het vriespunt is, bloeien ze gewoon verder. Een extra lange bloei krijg je door regelmatig de uitgebloeide bloemetjes te verwijderen.

Lees meer  De vijver in oktober