Je kunt enorm veel met je tuin doen. Je kunt deze ombouwen tot een heerlijk terras, en tot een plek waar je het leven van binnen grotendeels naar buiten kunt verplaatsen. Maar, wat nooit aan je tuin zou mogen ontbreken, zijn bomen. Ben je benieuwd naar waarom jij jouw tuin zou moeten verrijken met een stel prachtige bomen? Lees dan dit artikel verder.

Luchtzuiverende werking

Om te beginnen staan bomen bekend om hun luchtzuiverende werking en zo het verminderen van luchtvervuiling. Bomen kunnen namelijk schadelijke stoffen, zoals stikstofoxiden, kooldioxide en zwaveldioxide die in de lucht te vinden zijn, absorberen. Daarnaast geven bomen ook nog eens zuurstof vrij tijdens het fotosynthese proces. Zo kunnen bomen in jouw tuin bijdragen aan een schonere lucht in jouw directe leefomgeving.

Schaduw

Verder kunnen mooie hoge bomen in je tuin zorgen voor extra schaduw. Iedereen weet dat te veel zon niet goed voor je is en daarnaast is het in de zomermaanden vaak te warm om in de directe zon te zitten. Daarom is het het erg belangrijk om schaduw in je tuin te creëren. Daarnaast kun je met bomen ervoor zorgen dat jouw huis wat meer in de schaduw staat. Zo zal jouw huis in de zomer ook minder heet zijn, en kan je eventueel de energiekosten van de airconditioner verlagen. Kan je dus niet zo goed tegen de hete zomer? Dan kan je bomen kopen.

Bomen zijn mooi

Verder hebben bomen natuurlijk een hoge esthetische waarde. Bomen maken jouw tuin nog een stukje mooier dan dat deze al is. In de lente staat jouw appelboom in de tuin volop in bloei en in de zomermaanden is je tuin verrijkt met prachtige groene bladeren die ritselen in de wind. Als je houdt van de prachtige warme kleuren van de herfst, dan kun je een amberboom kopen voor in je tuin. Deze kleurt namelijk prachtig oranje rood, en is daarom ook een prachtige toevoeging aan jouw tuin.

Lees meer  Tuin gezellig maken: drie tips

De bodemkwaliteit

Als laatste voordeel van het planten van bomen in je tuin, is dat hierdoor de bodemkwaliteit in je tuin zal verbeteren. Bomen geven namelijk organische stoffen af aan je bodem wanneer de bladeren van de boom vallen. Dit levert weer nieuwe voedingsstoffen aan de grond waar andere planten weer van kunnen profiteren. Een ander voordeel is dat de wortels van de bomen de bodem vasthouden, waardoor je dus erosie kunt voorkomen.

Bomen zijn dus een enorme verrijking voor je tuin. Niet alleen op esthetisch gebied, maar daarnaast hebben bomen in je tuin dus ook veel praktische voordelen.