De bruschetta, zoals dit broodje heet, is een stukje stokbrood met daarop heerlijke warme tomaten. Dit heerlijke en vooral makkelijke recept mag niet ontbreken als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of als hapje tijdens een gezellig vrienden- of familieavondje. Wij geven je het recept hoe je zelf deze heerlijke bruschetta maakt.

De ingrediënten voor bruschetta:

Bruschetta

  • 6 of 7 rijpe roma tomaten
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel olijf olie, extra vergin
  • 1 eetlepel balsamico
  • 6-8 blaadjes verse basilicum, fijn gesneden
  • Zout en peper voor de smaak
  • 1 Franse baguette of gewoon stokbrood
  • ¼ kop olijf olie

Bruschetta recept

Stap 1

Bereid als eerst de tomaten. Kook de tomaten gedurende een minuut in kokend water, laat ze hierna uitlekken. Met een scherp mesje verwijder je de schil van de tomaten. Nadat de tomaten gepeld zijn, snijd je ze in blokjes met een formaat van ongeveer 1 centimeter. Door roma tomaten te gebruiken komt er minder sap vrij en kun je de tomaten makkelijker snijden.

Stap 2

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.

Stap 3

Doe de tomaten, knoflook, 1 eetlepel extra vergin olijfolie en 1 eetlepel balsamico in een kom en meng dit tot een geheel. Voeg de gesneden basilicum toe en als laatste voeg je zout en peper toe om het geheel op smaak te brengen.

Stap 4

Snijd nu het stokbrood diagonaal in ongeveer 2 cm dikke plakken. Besprenkel iedere kant van het sneetje met olijfolie, hier kun je ook een kwastje voor gebruiken. Leg ze op de bakplaat of rooster in de oven en laat ze 5-6 goudbruin worden op 200 graden.

Stap 5

Als de stokbroden goudbruin zijn geworden haal je deze uit de oven. Nu kun je er voor kiezen om de tomaten op het stokbrood te leggen en kid te serveren of ze nog 2-3 minuten in de oven te plaatsen. Daarna is je bruschetta klaar.

Variatie tip 

Je kunt ook buffelmozzarella of geitenkaas toevoegen aan de bruschetta. Eet smakelijk!

Lees meer  Recept overheerlijk notenbrood

Lees ook – Zelf tomaten kweken

 

Tip: In ons magazine Landidee staan ook regelmatig lekkere recepten.