Het woningtekort heeft als gevolg dat heel Nederland vol gebouwd wordt. Hierdoor zijn er helaas steeds minder vrijstaande woningen en wonen steeds meer mensen dicht op elkaar. Dit leidt ertoe dat we steeds minder privacy in onze eigen tuin hebben. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om toch meer privacy te creëren in jouw tuin. In dit artikel lees je hier meer over.

Kies een plant die zorgt voor beschutting

De Leilinde is een goede keuze als je meer privacy in je tuin wilt. Dit is een van de bekende soorten leibomen. Een voordeel van een leiboom is dat het niet veel ruimte inneemt. Plaats de Leilinde niet te dichtbij je huis. Het kan dan namelijk te donker worden. Plaats de leilinde ongeveer 1,5 meter van je gevel af. Zo voorkom je mosgroei. Naast privacy geeft de leilinde ook structuur aan je tuin. Door meerdere bomen naast elkaar te plaatsen creëer je een afscheiding van je buren. Een Leilinde kopen is wel wat duurder, maar jouw privacy is deze investering waard.

Zonnedoek of parasol

Een zonnedoek of parasol zorgt niet alleen voor meer privacy. Het beschermt je ook tegen te veel zon. Voor voldoende vitamine D hoef je slechts 15 minuten met ontblote handen en gezicht in de zon te zitten. Als je te veel in de zon bent raak je sneller verbrand en te veel zonnestraling kan je huid sneller verouderen. Genoeg redenen om een zonnedoek of parasol te gebruiken! Wil je liever een permanente oplossing? Investeer dan in een goede terrasoverkapping. Een voordeel hiervan is dat je hierdoor ook in de winter gebruik kunt maken van je tuin. Zo kan je extra lang genieten van jouw tuin. Ook tijdens de regenbuien zit je met een terrasoverkapping beschut. Een zonnedoek of parasol is dan geen optie.

Balkonscherm

Met een balkonscherm kan je gemakkelijk privacy creëren. Het nadeel van een balkonscherm is dat het ook zon weghoudt. Je kunt er daarom voor kiezen om het balkonscherm op slechts een deel van je balkon te zetten. Een andere optie is om een lager balkonscherm te nemen. Een lager balkonscherm is dezelfde hoogte als de reling van je balkon. Zo heb je meer privacy, maar kun je alsnog van de zon genieten.

Tevens hebben veel mensen een vast ritme. Wil je echt rust in je tuin of op het balkon? Houd dan bij wanneer je buren vaak buiten zitten. Als je eenmaal hun ritme door hebt kies je een moment dat ze meestal binnen zitten. Zo heb je echt even totale privacy.

Bomenbezorgd.nl