Wie wil er niet van het mooie weer genieten en buiten zijn? Je tuin is een heerlijke plek om te ontspannen, en met een tuinkleed wordt het meteen comfortabel en stijlvol. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook handig. Je kunt ze gemakkelijk uitrollen wanneer je maar wilt en zo je tuin direct opfleuren. Je hebt de keuze uit kleurrijke vloerkleden of eenvoudige. En je kunt ze zelfs meenemen voor een picknick in het park of een dagje aan het strand. Lees verder om erachter te komen welk vloerkleed bij jou past!

De toepassingen van een vloerkleed in de tuin

Een vloerkleed kan je tuin echt beter maken. Op deze manier weten mensen waar ze moeten gaan zitten en relaxen. Je kunt ze ook gebruiken om verschillende delen van je buitenruimte van elkaar te scheiden. Denk aan een aparte plek om te barbecueën en een ander stuk om lekker op het terras te zitten. Het kleed kan zelfs aangeven welke route je moet volgen, bijvoorbeeld van de keuken naar de buiten eetplek. En je voorkomt tevens dat mensen met vieze schoenen het terras oplopen als dat niet de bedoeling is.

Tips voor kleine vloerkleden

Kleine vloerkleden van Volero zijn handig voor uitstapjes naar het strand of het park, maar natuurlijk ook voor in de tuin. Vloerkleden die gemaakt zijn van sterk polypropyleen, kunnen tegen regen en hitte. Je kunt ze dus het hele jaar buiten laten liggen. Als je een kleine tuin hebt, houd het dan simpel. Zet een kleurrijke geweven tuinstoel neer en een bijpassende kruk voor je drankjes en snacks. Leg een groot oranje kussen neer om comfortabel te zonnen. Zo creëer je een heerlijk hoekje waar je lekker kunt relaxen.

Tips voor middelgrote vloerkleden

Middelgrote vloerkleden zijn handig omdat ze zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Denk aan gestreepte vloerkleden die zijn gemaakt van duurzaam polypropyleen en polyester. Dit soort kleden bieden een mooie textuur. Plaats ze onder een bistroset op je terras voor een mooie uitstraling. Combineer ze met hout, rotan meubels en wat planten voor een ingetogen uitstraling. Of ga juist voor felrood metaal en kleurrijke bloemen om het op te laten vallen.

Lees meer  Subsidies voor een groene tuin of groen dak

Tips voor grote vloerkleden

Grote vloerkleden zijn handig om je vloer te beschermen en je tuin op te frissen. Je kunt ze leuk combineren met een kleurrijke bistroset en vloerkussens voor extra comfort. Ook kan een tropisch vloerkleed met bladeren een exotisch tintje geven aan je terras of tuin. Deze vloerkleden zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, ideaal ook voor een tuinfeestje. Je kunt ze zelfs binnen gebruiken als je die tropische sfeer wilt behouden. Hoe ga jij je vloerkleed stylen? Wees creatief en geniet ervan!