Wanneer in april en mei de zon aan kracht wint, zie je overal de ramen en deuren weer opengaan. Het ideale moment om je balkon en terras in gereedheid te brengen voor een mooie zomer. Oftewel: Opzomeren! Met deze zomerbloeiers op balkon en terras is dat zo gebeurt. En dan de hele zomer lekker buiten leven en volop genieten van zomerse kleuren en geuren…

Zacht of hard

Met zomerbloeiers in fris wit en zachte pastellen creëer je in een mum van tijd een romantische, zomerzoete sfeer op je balkon of terras. Kies je voor potten en manden in rustige kleuren, dan komen je zomerbloeiers op balkon en terras het meest tot hun recht.

Zomerbloeiers op balkon en terras

Krijg je energie van felle hartje-zomer-kleuren? Dan kun je nu los met zomerbloeiers op balkon en terras. Combineer rood met paars of roze met oranje. De natuur geeft het goede voorbeeld en alles kan. Heb je nog energie over? Zet er dan ook wat kruiden- en groenteplantjes bij. Voor je er erg in hebt, sta je midden in je eigen ‘urban garden’.

Do It Yourself tip: inblikken

Heb je bont gekleurde olijfolieblikken in huis? Gebruik ze om zomerbloeiers op balkon en terras te plaatsen. Leuk met mediterrane planten, zoals geurende kruiden en kleurrijke zomerbloeiers. Vergeet niet in de bodem van elk blik een paar gaten te maken, zodat het overtollige regenwater kan weglopen.

diy_verticaal_tuinieren_op_het_balkon

Do It Yourself tip: zoek het hogerop

Hoe klein je balkon of terras ook is, verticaal tuinieren met zomerbloeiers kan altijd. Hang bijvoorbeeld een weelderig groeiende zomerbloeier in een ‘saai’ hoekje. Gebruik een balkonhek of een muurtje om een serie zomerbloeiers op te hangen. Zorg voor variatie en hoogteverschillen. Zo kun je zelfs op het kleinste balkon of terras een uitbundige zomersfeer creëren.

Verzorging van zomerbloeiers op balkon en terras

Balkon- en terrasplanten krijgen graag regelmatig water en op z’n tijd wat plantenvoeding. Zet een mooie gieter naast de planten, dan is dat zo gebeurd. Kijk meteen even of je uitgebloeide bloemen ziet. Als je die weghaalt, gebruikt de plant zijn energie voor het aanmaken van nieuwe bloemen. En dan kun jij de hele zomer genieten van bloemen, bloemen en nog eens bloemen.

Lees meer  6x oranje bloeiers

Bekijk ook de top 5 zomerbloeiers voor op het balkon en de top 5 zomerbloeiers voor op het terras.

Bron: mooiwatplantendoen.nl