Krijg nou wat! Het lijkt zo makkelijk, plantje zaaien, beetje water en daarna oogsten.

Nu ik sinds een jaar in het bezit ben van een moestuin, ben ik een aantal valkuilen tegen gekomen. Hierdoor rijst bij mij soms de vraag… Kweek ik nou om een composthoop te vullen of om het op te eten? Ik hoop het laatste, maar ik denk het eerste.

 

moestuin_misser

Misser één

Niemand regelen die je planten water geeft tijdens je zomervakantie.

 

koolrabi

Misser twee

De Quasimodo vulgaris; een nieuw soort koolrabi…

 

tomaten_kweken
 

Misser drie

Verkeerde inschatting; twee vleestomaat planten in één klein kasje. 
 

 

capucijners
 

Misser 4

Geoogste kapucijners niet droog bewaren. Gevolg? Schimmel!

 

andijvie_kweken
 

Misser vijf

Klim-andijvie? Het is me gelukt, een andijvie krop van 1 meter hoog.