Zo’n typisch najaarsdingetje: de tuin winterklaar maken. Niet het meest spectaculaire klusje, maar wel een broodnodige. Om de voorbereidingen op het nieuwe seizoen toch nog wat leuker en makkelijker te maken, hebben we deze 5 handige en mooie producten voor je op een rij gezet:  
5x producten voor het winterklaar maken van je tuin

1. Hippe Oud Ambacht Hark

Zoals wij graag rond deze tijd met een plaid op de bank zitten, houden ook planten wel van een warm en knus dekentje om zich heen. Veeg daarom met deze robuuste en stoere ‘oud ambacht’ hark alle bladeren (van zowel het gazon als je tuinpad) zo je plantenbakken in. Alleen eikenblad kun je beter niet in je borders vegen.

 

2. Cacaodoppen, de natuurlijke bodembedekkers

Weinig bomen in je tuin? Gebruik dan cacaodoppen als bodembedekker. Niet alleen houdt de doppenlaag je planten en de grond lekker warm, het helpt ook nog eens tegen slechte afwatering. Ideaal voor onze natte en stormachtige winters. Oja, nog een pluspunt: het staat ook nog eens heel decoratief!

 

3. Isoleren met bubbels

Misschien nog wel belangrijker dan planten in de border, zijn de planten die je in potten hebt. Deze planten hebben een goede isolatie nodig, bijvoorbeeld met wat noppenfolie rondom je potten. Simpelweg de folie rondom je potten wikkelen en (winter)klaar is kees. En houd je zelf een beetje in hé, niet alle bubbels al laten knappen voordat het folie deze winter zijn werk heeft gedaan! 😉

 

4. Decoratieve warmhouder

Wie liever een decoratieve oplossing wenst dan bubblewrap, investeert in een pot met isolerende en vorstbestendige laag. Dan zit de isolatie lekker onzichtbaar aan de binnenkant, en geniet jij vanuit het raam van een mooie bloempot. Een groot aantal bloempotten van het merk Capi hebben bijvoorbeeld zo’n handig laagje. Je herkent ze aan de oranje binnenkant.

 

5. Uitkijken naar de lente

En over genieten gesproken, na een koude winter is niets fijner dan de eerste tekenen van de lente. En wat is er nu meer lente, dan opkomende voorjaarsbloeiers zoals narcissen, krokussen, hyacinten, alliums en tulpen? Maar dan moet je ze natuurlijk wel eerst in de grond planten. Met dit pakket bloeit je tuin niet alleen weer in het voorjaar, maar wel 8 maanden lang!

 

Lees meer  12 x tuinkruiden: lekker, gezond en decoratief

Lees ook – Zo maak je de tuin winterklaar