Of je ze nu zelf hebt aangeschaft of wanneer ze spontaan een bezoekje komen brengen… Dieren, jonge dieren in het speciaal, zijn een feest om naar te kijken.

Daarom 7x schattige plaatjes van dieren in de tuin:

schattige_dieren_in_de_tuin_eekhoorn

Eekhoorn – Sciurus vulagris

De rode eekhoorn, of gewone eekhoorn, is de meest voorkomende eekhoorn in Europa. Als je hem zo ziet, zou je hem meteen willen hebben, hebben, hebben!. Toch zijn ze het beste af in de vrije natuur en hebben ze genoeg aan de liefde van moeder eekhoorn.

dieren_in_de_tuin_egel

Egel – Erinaceus europaeus

Ofschoon het insecteneters zijn wil de egel ook nog wel eens zijn tandjes zetten in een vers appeltje. En nog één keer ten overvloede; egeltjes mogen geen melk drinken, daar worden ze ziek van. Als je ze graag wat wilt geven doe dan wat kattenvoer op een schoteltje en zet het in de tuin. Daar is dit jonge egeltje ook vast hartstikke dol op!

 

dieren_in_de_tuin_kuiken_konijn

Konijn – Oryctolagus cunicules & kip – Gallus gallus domesticus

Een ongebruikelijke vriendschap tussen twee huisdieren, maar soms komt dat wel eens voor. Hier zoeken het jonge konijn en het kippenkuiken elkaars gezelschap op. Allebei nog te jong om te beseffen dat dit eigenlijk niet  ‘heurt’.
schattige_dieren_in_de_tuin_konijn_en_hond

Hond – Canis lupus familiaris & 3 Konijntjes

Hier wordt maar weer eens te meer bewezen dat niet alle honden jachthonden zijn en dat ze tegenwoordig zo gedomesticeerd zijn dat je ze rustig tussen de konijnen kunt zetten. Je zou niet zeggen dat deze hond toch nauw verwant is aan de wolf (de Canis lupus)

 

dieren_in_de_tuin_mol

Mol – Talpa europaea

Eigenlijk zijn ze over het algemeen iets minder gewenst door de grote hopen en gaten in de tuin en kijken we er liever naar op teevee. Toch heeft deze zonnende mol een hoog aaibaarheidsgehalte.

dieren_in_de_tuin_puppy_kitten

Hond & Kat – Felis catus

van enige disharmonie is tussen deze hondenpup en dit kattenkitten nog geen sprake. Ze hebben nog een lange weg te gaan voor ze elkaar in de haren vliegen. Het lijkt eerder een gevalltje van liefde op het eerste gezicht.

Lees meer  De vijver in mei

 

schattige_dieren_in_de_tuin_babyeend

Wilde eend – Anas platyrhynchos

Hij ziet er heel tam uit zo op dit bankje in het zonnetje, maar toch is dit echt een kuiken van een wilde eend, zoals we ze uit de sloot kennen. Wie zegt dat alleen mensen graag relaxen en genieten op bankjes, een eend wil ook wel eens een moment voor zichzelf.