Zeker wanneer je een relatief grote tuin tot je beschikking hebt, is het fijn om hier knusse hoekjes in te creëren. Het ene moment begeef je jezelf tussen de laurierhaag van Haagplanten.net, het andere moment zit je tussen de bamboeplanten. Door meerdere hoekjes te creëren maak je de tuin tot een hele fijne ruimte voor het drinken van een kop koffie met je beste vriendin, voor het nuttigen van het diner in de avond of bijvoorbeeld om aan het eind van de werkdag met je partner bij te praten. Je hoeft niet ieder van de gecreëerde hoekjes van een terras te voorzien; vul ze bijvoorbeeld ook met een zandbak voor de kinderen, een moestuin om zelf verse groente en fruit te kunnen telen, enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over. 

hoekjes in de tuin

Verschillende geschikte haagplanten voor het creëren van hoekjes 
Je wilt de tuin tot een groene plek maken! Kies daarom niet voor houten panelen om hoekjes te creëren, maar maak gebruik van haagplanten. Bij de keuze voor bijvoorbeeld een beukenhaag of bamboeplant is het zaak te kijken naar de winterhardheid hiervan. Evenals dat het belangrijk is dat de plant z’n blad behoudt in deze periode. Zo heeft de tuin het hele jaar door kleur. Een voorbeeld van een winterharde plant is de Portugese laurier. Deze plant kenmerkt zich door zijn diepe, groene bladeren, welke in de koude herfst- en wintermaanden aan de haagplant blijven hangen. Ook een beukenhaag behoudt z’n blad grotendeels; de bladeren zullen steeds bruiner van kleur worden naarmate de herfst en winter vorderen. 

hoekjes in de tuin

Creëer een gezellige sfeer met tuinverlichting
Combineer de creatie van hoekjes in een tuin met het aanleggen van tuinverlichting. Je hebt tegenwoordig keuze uit verschillende moderne oplossingen, waarmee het aanleggen hiervan heel eenvoudig wordt. Je hoeft er geen elektricien voor te zijn! Denk aan een systeem dat op een transformator aangesloten wordt, welke vervolgens via een reguliere stekker aan het stroomnet wordt gekoppeld. Het systeem bestaat uit een lange kabel, waarop je verschillende soorten lampen aan kunt sluiten. Denk aan een lampje voor aan de muur of schutting, een spotje voor in de aarde, enzovoorts. Je wilt niet de hele avond vanuit je woning een donker gat in moeten kijken. Met tuinverlichting kun je de mooiste planten in je tuin uitlichten. Daarbij komt de verlichting van pas, wanneer je in de avond plaatsneemt op een van de terrassen. 

Lees meer  Winterheide planten in oktober en november