In veel huishoudens maakt de kerstster in aanloop naar de feestdagen, net als de kerstboom, onderdeel uit van de versiering. De kleurrijke accenten vrolijken een donkere decemberdag op, maar dat is niet de enige reden waarom de plant populair is. De kerstster heeft weinig verzorging nodig en als je deze tips volgt, blijft hij tot ver in het nieuwe jaar een aanwinst voor in huis.

kerststerren_kerstboom roze_kerststerren

Hoe kies je de juiste kerstster uit?

  • Koop geen plant die op een drukke, tochtige plek staat, zoals een deuropening.
  • Kies voor een plant die geen enkele zichtbare schade heeft.
  • Kies voor een plant met een vol gebladerte en duidelijk ontluikende bloemknoppen. Dit zijn niet de kleurrijke topbladeren, maar de kleine knopjes in hun midden.
  • De vochtigheidsgraad van de potgrond dient ook te worden gecontroleerd, om zeker te zijn dat de plant voldoende water heeft gekregen.

 

kerststerren kerststerren

Kerstster verzorgen

De kerstster houdt niet van natte voeten, te veel water kan leiden tot verkleuring of verlies van de bladeren. Zelfs als de plant er dorstig uitziet en hangende bladeren heeft, is een kleine hoeveelheid water voldoende.

Maak je plant tijdens de bloeiperiode iedere twee dagen blij met een klein beetje water. Om bruine vlekjes of randen op de bladeren te voorkomen, helpt het om de plant één keer per maand voeding voor binnenplanten te geven.

De juiste plek in huis

Ondanks haar naam, houdt de kerstster niet van winters weer. Om er zo lang mogelijk van te genieten plaats je de plant op een lichte plek, met weinig direct zonlicht en uit de buurt van radiatoren. Hoewel de planten kleine veranderingen in temperatuur prima aankunnen, voelen ze zich het meest comfortabel bij een temperatuur tussen de 15°C en 22°C.

Lees meer  Kerstster Euphorbia Pulcherrima