In het vroege voorjaar zijn er genoeg planten te vinden die bloeien. De een bloeit uitbundig, de andere bescheiden. Zorg, net als in een bloemboeket, voor variatie in kleur en vorm van de bloemen én de bladeren.

Zenegroen is in de tuin een gemakkelijke bodembedekker. De mooie, paarsblauwe lipbloemetjes van steken mooi af tegen de witte bloemen van de andere planten. Pas als hij apart in een pot op het terras staat, valt op hoe mooi de bloemetjes zijn. Er zijn verschillende variëteiten te koop.

Ajuga reptans ‘Caitlin’s Giant’ valt op door de wat grotere bruingroene bladeren. Andere vroege blauwe bloeiers zijn Phloxen, maagdenpalm of heel subtiel: het maarts viooltje.

Veelzijdig wit

Mossteenbreek Saxifraga arendsii bloeit al vroeg en vrolijk met roze of witte bloemetjes. De bloemetjes groeien parmantig met hun bloemstengels vanuit een rozet van frisgroene blaadjes. Clematis ‘Early Sensations’ is een wintergroen klimmertje met mooi donkergroen glanzend blad, waar al in maart-april witte, stervormige bloemetjes komen.

Stoer struikje

Het hoeft niet allemaal klein en fijn te zijn op het balkon of terras. Pieris japonica ‘Prelude’ is een stoer struikje dat wat body geeft aan de compositie. Het is een van de sterkste planten voor in de winterbloembak. Eind maart, begin april komen er trossen met hangende witte kelkjes aan.

Delfts blauw

De keuze voor potten en accessoires is heel persoonlijk. Kies daarin gewoon een eigen stijl. Maar probeer ook  eens iets uit. Combineer de witte en blauwe bloemen bijvoorbeeld eens met potten in Delfts blauw. Nog een lantaarntje of iets anders erbij en er ontstaat met eenvoudige middelen een kleurig plekje om lekker te genieten van de voorjaarszon.

Kijk voor meer informatie over beplanting op www.colour-your-life.nl

Lees ook:
Meer over terras en balkonplanten
Alles over beplanting
Tuinonderhoud
Tuininrichting
Voor de kids

Lees meer  Zet je tuin vol met gratis pluimhortensia's