In tegenstelling tot wat velen denken, is biologisch tuinieren helemaal niet moeilijk. Wie enkele basisregels begrijpt en toepast, zal al gauw merken dat de natuur zelf een groot deel van het werk overneemt. In dit basishandboek voor de biologische moestuin wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je je eerste stappen kunt zetten als biologische tuinier.

Boekentip Tuinen.nl biologische moestuin basishandboek

Groenten, fruit en kruiden kweken op een natuurlijke manier

In het basishandboek voor de biologische moestuin wordt beschreven hoe je groente, fruit en kruiden op biologische wijze kunt kweken, dus zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt ook aandacht wordt besteed aan compost, plantenvoeding, mulchen en bescherming van de planten.

Uitgegaan wordt van goede omstandigheden waardoor de planten zo optimaal mogelijk groeien. Krijgen ze toch last van aantastingen van schimmels of plaagdieren, dan worden natuurvriendelijke middelen genoemd. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het op de juiste manier kweken van groente, kruiden en fruit. Lees er hier meer over.

Voorzaaien

In onze zaaikalender lees je welke groenten je nu meer kan voorzaaien en in de moestuinkalender staan de tuinklusjes van deze maand vermeld.

 

 

Lees meer  Michel's Moestuin - Terug van vakantie...