Het barbecue seizoen breekt bijna aan. Sommige tuinierders zijn de afgelopen weken al bezig geweest op de mooiere dagen en voor de rest van de liefhebbers zal het ook niet lang meer gaan duren voordat de grill weer aan gaat. De redactie van Tuinen.nl heeft er ook zin in en daarom hebben wij hier een paar lekkere BBQ recepten die gemakkelijk te maken zijn!

Een hamburgertje en een worstje is natuurlijk altijd goed, maar met een kleine moeite kun je de meest lekkere en originele dingen op de tuintafel zetten.

Onze 3 favoriete BBQ recepten

Potato bombs

BBQ recepten potato bombs

Een gepofte aardappel is een veelgebruikt bijgerecht bij het barbecueën. In Texas maken ze hier een hele bijzondere en heerlijk variant. Het enige wat je nodig hebt is een appelboor, bacon/ontbijtspek, aluminiumfolie, een vulling naar keuze en uiteraard een aardappel.

Bereiding

  • Verwijder met een appelboor het midden van de aardappel en bewaar dit voor later.
  •  Vul de aardappel op met iets wat je lekker vindt. Bij dit recept wordt vaak een combinatie van kaas, vlees, kruiden, boter, groenten en knoflook gebruikt.
  • Snij het verwijderde gedeelte van de aardappel in tweeën en steek dit een klein stukje terug in de twee gaten van de aardappel deze steken dus uit de aardappel. Zo blijft de vulling erin zitten.
  • Wikkel de aardappel in dunne plakjes bacon/ontbijtspek.
  • Vervolgens wikkel je de aardappel in aluminiumfolie.
  • Leg ze op de barbecue voor ongeveer 30-60 minuten, afhankelijk van de hitte en soort barbecue.

Mexicaanse Hotdogs

Ook worstjes zijn erg lekker op de barbecue. Maar wat dacht je van een hotdog met een Mexicaanse tortilla? Je hebt het volgende nodig:

  •  Grillworsten of hotdogs
  •  Kleine tortilla’s
  • Geraspte kaas of cheddar kaas
  • Groente naar keuze, aanbevolen wordt tomaat, sla, lente uitjes en rode paprika

Bereiding

  • Grill de worstjes op de grill totdat ze gaar zijn. Worstjes zijn meestal snel klaar.
  •  Grill daarbij de tortilla’s totdat ze warm zijn, ongeveer 1 minuut.
  • Leg de hotdog op de tortilla en strooi hier de kaas overheen.
  • Voeg daarna de groenten in kleine reepjes toe.
  • Voor de liefhebbers kunnen er nog kruiden en saus op.

Champignons met cheddar vulling

BBQ recepten champignons

Kleine bijgerechtjes worden vooral bij de familiebarbecues erg gewaardeerd. Deze champignons zijn perfect als bijgerecht en heel gemakkelijk te maken. Hiervoor heb je het volgende nodig:

  • Kastanjechampignons
  • Boter
  • Fijngesneden uitjes en knoflook
  •  Cheddarkaas
  • Aluminium bakjes

Bereiding

  • Verwijder de stammetjes en de hartjes van de champignons.
  • Plaats een klein blokje boter in de champignon tot ongeveer de helft van de champignon.
  • Strooi wat uitjes over de boter en plaats daarover de cheddarkaas.
  • Leg de champignons op een aluminium bakje en grill ze totdat de kaas gesmolten is.
  • Eventueel kun je nog paprika, tomaat of kruiden bij de vulling toevoegen.

 

Weten hoe je milieuvriendelijk kan barbecueën? Lees het hier!

> Bekijk nog meer heerlijke recepten.

Lees meer  Recept zelf bessenjam maken