Je hoort wel eens van die verschrikkelijke verhalen over iemands woning: er is ingebroken, schimmel zit door het hele huis, of er is een brand ontstaan. Vervelende gebeurtenissen die je vrijwel niemand toewenst. Om deze gevaren tegen te gaan, kun je jouw woning daar maar beter goed tegen beschermen. Wij geven je drie problemen waar je jouw huis op kunt voorbereiden. Lees snel verder en ontdek hoe je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van je woning!

bescherm je woning

Potentiële indringers 

Ten eerste beveilig je je huis goed tegen indringers. Vooral als je vaak of voor lange tijd weg van huis bent, wil je dat met een gerust hart doen. Investeer in stevige sloten en beveiliging van ramen en deuren. Daarnaast bestel je een beveiligingscamera van een spyshop om potentiële indringers in de gaten te houden en mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Een laatste manier om je huis hier goed tegen te beveiligen is goed contact met je buren; zij zullen tijdens de vakantie altijd een oogje in het zeil houden.

Waterschade 

Daarnaast is het, vooral in Nederland, een slim idee om je huis goed te beschermen tegen waterschade. Waterschade kan vervelende gevolgen hebben als schimmel en overlast. Controleer regelmatig de staat van je dak en de dakgoten en repareer tijdig eventuele lekken of beschadigingen. Zorg ervoor dat het water rondom je huis goed kan weglopen, zodat dit niet ophoopt. Tot slot regel je een goede ventilatie om vochtophoping, wat resulteert in schimmelvorming, tegen te gaan.

bescherm je woning

Brandpreventie

Als laatst bescherm je je huis tegen brand. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en dat kan je maar beter voor zijn. Installeer rookmelders op elke verdieping in je woning en test ze regelmatig. Plaats brandblussers op strategische locaties, zoals in de keuken en de garage. Ook door overbelasting van stopcontacten en het elektriciteitsnetwerk kan brand ontstaan door kortsluiting. Gebruik dus niet te veel stroompunten tegelijk of zorg voor een goede installatieautomaat in de meterkast.

Lees meer  More bloom, less work. Daar staat het Upperbloom plantenconcept voor.

Dit zijn drie belangrijke gevaren waarvoor jij jouw huis maar beter goed kan beschermen. Zorg voor stevige deuren, een beveiligingscamera of spy camera om mogelijke indringers af te schrikken en op beeld te hebben. Daarnaast zorg je voor een goede ventilatie en check je beschadigingen aan je dak tegen waterschade. Tot slot hang je rookmelders op en overbelast je stroompunten niet om schade door brand tegen te gaan. Zo kun je met een gerust hart de deur uit!