De keuze voor het soort bestrating van tuin en terras is niet makkelijk. Want, kies je wel voor bestrating, of wordt het toch hout of een halfverharding als grind en split?

Tegels

Tegels gebruik je voor rechte vormen of je snijdt ze bij. Ze zijn er in verschillende soorten, met verschillende eigenschappen.  Zo is natuursteen heel duurzaam, en zijn betontegels budgetvriendelijk. Grote tegels geven een rustig effect, ook in een kleine tuin.

Klinkers en stenen

Klinkers en stenen kun je voor allerlei paden en terrassen gebruiken. Hun kleine formaat maakt ze geschikt voor zowel golvende als strakke lijnen. Bovendien geven ze een speels element aan je tuin.

Hout

Hout geeft een natuurlijk beeld, het past daarom goed in een natuurlijke tuin. Hout moet vaak wel beschermd worden tegen vocht. Een uitzondering daarop is hardhout, dat heeft weinig onderhoud nodig.

 

hout_verharding_tuin

 

Grind en split

Split bestaat uit fijn gebroken natuursteen, terwijl grind rond is. Ze zijn te gebruiken voor rechte vlakken maar ook voor speelse vormen. Creëer een mooi contrast door grind of split te combineren met ander materiaal.

 

Dolomiet Gravier d’Or

Gravier d’Or is een dolomietsplit en lijkt op zand, al is het donkerder. Het bestaat uit korreltjes van kalksteen, vooral bekend van kasteelpaden. Ook voor een mediterrane tuinstijl kun je Gravier d’or goed gebruiken.

 

Tips bij het kiezen van verharding in je tuin

  • Kijk ook naar de kleur en het materiaal van je huis
  • Bereik een speels effect door materialen en kleuren te combineren
  • Grote tegels geven een rustig effect, ook in een kleine tuin.
  • Halfverharding is goed waterdoorlatend.

 

Welke verharding gebruik jij in de tuin?

Welke tips heb jij voor verhardingsmaterialen in de tuin? Laat het weten in de reacties!

Lees meer  Tuintrend Let me glow garden