Het mooiste bloemen- en plantenpark van Limburg is een echte bezienswaardigheid, ook zeker, in de lente. Kasteeltuinen Arcen opent op vrijdag 1 april, vanaf dan is het volop genieten van duizenden voorjaarsbloeiers. Het tuinteam heeft voor de opening meer dan 35.000 viooltjes, 20.000 tulpen geplant en twee nieuwe tuinen gerealiseerd, namelijk een Dahliatuin en de Grasduinen.

Naast de voorjaarsbloeiers en nieuwe tuinen geniet je in Kasteeltuinen ook van de andere tientallen tuinen waarin het voorjaar zich toont. Doe inspiratie op bij de grote diversiteit aan bloemen en planten: van een barok rosarium tot een subtropische kas met bananenbomen en citrusplanten.

Je bezoekt Kasteeltuinen Arcen om jezelf te verwennen tussen al het groen en de kleurrijke bloemen in de tuinen, maar ook om de bourgondische lekkernijen te proeven terwijl je wordt betoverd door het uitzicht. Ben je een fan van snijbloemen? Neem dan zeker een kijkje in het 17e eeuwse Kasteel Arcen, daar staan namelijk wekelijks nieuwe, verse bloemwerken te pronken.

Openingstijden Kasteeltuinen Arcen

Je kunt Kasteeltuinen Arcen dagelijks bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur in de periode van 1 april tot 30 oktober 2022. Het park is meermaals verkozen tot Leukste uitje van Limburg door ANWB, dus succes gegarandeerd. Meer informatie en tickets via www.kasteeltuinen.nl