Van donderdag 2 tot en met maandag 6 september keert het bloemenfestival Bloemig! terug in Kasteeltuinen Arcen. Na twee eerdere, succesvolle editie staat ook dit jaar de bloem in al haar vormen, kleuren en geuren centraal. Arrangeurs tonen hun mooiste bloemencreaties, geïnspireerd door de omgeving en de Sweetlove expositie in het park. Nieuw dit jaar is de bloemschikwedstrijd voor beginnende bloemisten tot ervaren arrangeurs met als thema Floral Art waarbij bloemsierkunst als kunstvorm meer dan ooit centraal staat!

Het bloemenfestival richt zich op verrassende bloemsierkunst en biedt haar bezoekers inspiratie door het tonen van de pracht en diversiteit van bloemen. Bloemschikliefhebbers en bloembinders ontmoeten elkaar in Kasteeltuinen Arcen. Volg de route en ontdek hoe de mooiste plekjes in het park samensmelten met de mooiste en meest kunstzinnige bloemarrangementen. Ter inspiratie en vermaak geven professionele bloembinders bovendien dagelijks bloemschikdemonstraties zodat bezoekers zelf ook thuis aan de slag kunnen.

Let there be floral art!

Bloemsierkunst is een kunstvorm met oneindig veel mogelijkheden. Dit jaar is het bloemenfestival thematisch gekoppeld aan de Sweetlove expositie die in de tuinen van het kasteel te zien is. Kunstenaar William Sweetlove (1949) vertelt met zijn felgekleurde beelden het verhaal van massaconsumptie, de groeiende plastic afvalberg en de gevolgen hiervan voor de natuur zoals de opwarming van de aarde en het verdwijnen van drinkwater. Met zijn beelden, gemaakt van recyclebare materialen, toont hij hoe de natuur hier op reageert; de natuur komt in opstand!

In samenwerking met kunstenaar Sweetlove worden bloemisten opgeroepen op hun mooiste bloemkunstwerken geïnspireerd door deze boodschap in te sturen. Duurzaam, bewust, maar ook sexy en gewaagd. Tijdens Bloemig! wil Kasteeltuinen Arcen iedereen met talent voor bloemschikken een podium bieden. Van ervaren bloemstylist tot leerling bloemwerken, iedereen kan zijn of haar ontwerp indienen. Zo divers en kleurrijk als de werken van Sweetlove zijn, zo onuitputtelijk zijn ook de mogelijkheden van snijbloemen. De beste 10 ontwerpen worden hangend, drijvend of staand tijdens Bloemig! getoond in het Lommerrijk van Kasteeltuinen Arcen. Aanmelden is mogelijk tot 1 augustus 2021.

Bloemig Kasteeltuin Arcen

Topbloemisten aan het werk

Naast de werken in het Lommerrijk zijn door het gehele park bloemcreaties te bewonderen. Hiervoor werkt Kasteeltuinen Arcen samen met topbloemisten waaronder Joyce Brueren van Joll’s, Ilse Rambags van de Kogeldistel, Lily Beelden van Just Lily, Peter Daemen van Peter Daemen Floral Designs en niet te vergeten het eigen bloementeam van Kasteeltuinen Arcen onder leiding van Chantal Rijnen-Peeters. Veel van deze meesterbinders komen uit de directe omgeving. Ook de snijbloemen komen zoveel mogelijk van kwekers uit de regio, waardoor er duurzaam en met de meest verse producten gewerkt wordt.

Bloemig! vindt plaats van 2 t/m 6 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen.

Over Kasteeltuinen Arcen

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 door ANWB Eropuit wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!

Bestel hier je entreetickets voor Kasteeltuinen Arcen!