Op zoek naar een perfect cadeau voor een natuurliefhebber? We inspireren je graag met 4 cadeautips. Ideaal om een natuurliefhebber te verwennen met de feestdagen, maar ook leuk om zelf te krijgen!

1. Voor jou en voor de vogels

Duurzaam nestkastje

Kan je geliefde enorm genieten van vogels in de tuin? Geef dan een nestkastje cadeau. Koop je het nestkastje bij de webshop van Vivara, dan gaat een deel van de opbrengst naar natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten. Het is dus eigenlijk een dubbel cadeau voor een tuinliefhebber.

2. Tiny Trees alternatieve kerstbomen

Een ideaal cadeau voor de natuurliefhebber is Tiny Trees. De Tiny Trees zijn kerstbomen op stof, voor aan de muur. Met een deel van de opbrengst worden nieuwe bomen aangeplant. Ze staan ook prachtig in je interieur. Dankzij de twee stevige beukenhouten stokken hangt het doek mooi strak. De Tiny Trees zijn haarscherp geprint op soepel vallende, kreukvrije stof en inclusief LED- verlichting (80 lampjes). Wie wil, kan zelf kerstballen aan het doek spelden. De Tiny Trees hebben een ‘tiny’ footprint: ze zijn veel minder belastend voor het milieu dan een echte of kunstkerstboom én in Nederland gemaakt. De Tiny Trees nemen amper ruimte in, ook niet na kerst op zolder. Maat: 120 x 90 cm. Prijs: € 69.

3. Decoratief boeket

Wil jij in de winter naast een kerstboom ook een mooi boeket in huis? Dan is online bloemist bloomon iets voor jou. Speciaal voor de feestdagen ontwikkelden zij twee stijlen. Kies je voor Cinnamon Holiday, een ode aan de nostalgische kerst met champagneroze en warme terracotta- en spicetinten? Of ga je voor Botanical Celebration, waarvoor de stylisten zich lieten inspireren door Scandinavisch design en de natuur? Welke je ook kiest, ze vormen een perfecte match met elke kerstboom! Bestel via www.bloomon.nl

Lees meer  Suus: blogger Tuinen.nl

 

3. Therapeutisch tuinieren

Tuinieren voor de geest

Je hoofd leegmaken, terwijl je met je handen in de aarde zit? Tuinieren blijkt een goede remedie te zijn tegen psychische problemen, zoals een depressie, verslaving en PTSS. In ‘Tuinieren voor de geest’ onderzoekt psychiater Sue Stuart-Smith hoe tuinieren invloed heeft op onze innerlijk welzijn. Daarnaast geeft ze je allerlei tips om niet alleen de tuin, maar ook jezelf te verrijken.

 

4. Voor de leesliefhebber

Wat is een idealer cadeau voor een natuurliefhebber dan Tuinseizoen magazine? Geef nu een abonnement cadeau met feestelijke korting. Cadeau-abonnementen stoppen automatisch, dus je geliefde zit nergens aan vast. Liever een ander magazine? Kies uit 12 andere titels, zoals De Tuin op Tafel waarin je praktisch tips krijgt voor je moestuin of ontdek het V’GAN Lifestyle magazine waarmee je heerlijke vegan recepten op tafel zet.

*De links in dit artikel zijn affiliate links