De kerst staat inmiddels echt voor de deur. In de rats omdat je nog geen leuk of originele cadeau voor een familielid, vriend of vriendin hebt gevonden? Geef eens een tuinboek cadeau! Met onderstaande boeken bezorg je iemand niet alleen een leuk kerstgeschenk, maar ook nog eens groene vingers.

Onkruidboek – Caroline Zeevat
Of je nu een onkruidhater bent of juist een onkruidminnaar, deze praktische gids zal hoe dan ook je blik verruimen. Leer onkruid herkennen, benutten, bestrijden of er zelf van te genieten. Het boek bevat behalve karakterschetsen van de meest voorkomende soorten ook bestrijdingstips en recepten.


De eetbare tuin – Alys Fowler

Of je nu een stadstuin, dakterras of zelfs alleen een balkon met bloembakken hebt, volgens voormalig presentatrice van BBC Gardeners World Alys Fowler kan iedereen zijn eigen prachtige en efficiënte tuin creëren om groente en fruit te verbouwen. In het boek worden handige tips en tools gegeven over hoe je een natuurlijk eco-systeem nabootst.
tuinboeken_tips
Bouw zelf het juist nestkastje – Hans-Werner Bastian
Cadeau gezocht voor een vogelliefhebber? Met dit boek maak je stap voor stap de perfecte nestkastjes, voederhuisjes en drinkplaatsen voor de meeste voorkomende vogels in de tuin.

Allemaal Floraal – Rita van Gansbeke
Een aanwinst voor elke hobbyflorist en creabea! Volgens meester-bloembinder Rita van Gansbeke mogen bloemen en planten niet voorbehouden blijven voor die enkele speciale gelegenheden en al helemaal geen pijn doen in de portemonnee. Het boek bevat meer dan 65 originele en eenvoudige doe-het-zelfprojecten met bloemen en plantaardige materialen.

Een jaar in de tuin – Ian Spence
Nu al één van onze favorieten: Een jaar in de tuin van auteur Ian Spence. Dit complete handboek hoe je succesvol van maand tot maand kunt tuinieren.

Ben je nog opzoek naar leuke kerstcadeaus? Wij hebben de leukste tips op een rij gezet>>

 

Lees meer  Zelf kerstdecoratie maken met takken