Kleurenbol als blikvanger

De chrysant, officieel Chrysanthemum, is ideaal voor wie zoekt naar een uitgesproken kleursetting. Chrysanthemums kleden met kleurkracht het interieur aan. Items met vloekende kleuren, knallende combinaties zijn verrassend in sprekende potten of bakken. Chrysanthemum is zo’n sterk stijlicoon dat ieder object vanzelfsprekend aan haar voeten ligt. De diva in vol bloemornaat is altijd meer dan aanwezig. Al van veraf knalt chrysant als kleurenbol.

 

Variatie van dichtbij

Van dichtbij is ze al een even wonderlijke creatie. Opvallend zijn naast de combikleuren haar vormen en bloemtypes. Sommige zien eruit als margrietjes of anemonen. Ook zijn er minichrysanten met trosbloemen, hele grote Jumbo-versies en hangchrysanten. Chrysanthemum staat voor lef en lifestyle. Alle thuisstylisten kunnen er mee uit de voeten door het overweldigende kleurassortiment. Sneeuwwit, geelversies, roze tinten, theatrale paarskleuren of eigenwijze oranjenuances. Kortom, het zijn echte kleurkanjers!

Verzorging

Geef regelmatig water zonder te overdrijven. Pluk af en toe de uitgebloeide bloempjes weg om dit kleurportret op sterkte te houden. Zet je de plant op een koele plek, dan zal deze langer bloeien. Maar wil je graag meer bloemen dan is een lichte, warme plek het beste. Zet de Chrysanthemum echter nooit in de volle zon.

Lees ook:
Bekijk hier meer kamerplanten
Alles over soorten beplanting
Onderhoud van de tuin

 

Lees meer  6x populaire zomerbloeiers voor in de tuin