Om op te eten…

Goji staat voor goed welbevinden en innerlijke stabiliteit. De bes wordt in de Himalaya ook wel Geluksbes genoemd en is daar om haar goede en gezonde eigenschappen al honderden jaren geëerd. De rode decoratieve vruchten hebben veel overeenkomst met rozijnen en ze zijn zowel vers als gedroogd goed te verwerken in een vruchtsalade, muesli of yoghurt. Ook vers zijn ze heel lekker. De smaak lijkt wat op die van kers en cranberry. Het vitamine C gehalte is hoger dan dat van sinaasappels en het ijzergehalte is hoger dan dat van biefstuk. In totaal zitten er meer dan 20 verschillende mineralen in!

Verzorging

De planten gedijen het beste in de volle zon en dragen aan het einde van de zomer een overvloed aan bessen. De Goji-bes is verder heel eenvoudig in de opkweek en doet het goed in iedere normale tuingrond. Zonnige plaats gewenst.

Jonge planten van Easy Plant

Bij Easy Plant vindt u een uitgebreid aanbod van jonge planten die u zelf verder kan opkweken. De planten zijn eenvoudig op te kweken in een hobbykas of in huis. Na een opkweektijd van 4 tot 6 weken kunnen ze vanaf begin mei worden uitgepoot in de tuin en deze zal veranderen in een ware bloemenzee. De collectie bevat vele tuin- en hangplanten en ook groenten en fruitplanten die u niet of nauwelijks elders zal tegenkomen. Voor meer informatie en het bestellen van een gratis catalogus kijk op www.easyplant.nl

Tip: de collectie van Easy Plant bevat ook groenten en fruitplanten. Zo kun je gemakkelijk een minimoestuin creëren.

Lees ook
:
Bekijk de gehele collectie van Easy Plant

Gratis catalogus aanvragen
Meer lezen over de moestuin

 

Lees meer  Kievitsbloem