Als je op warme dagen in de tuin hebt gewerkt, wil je natuurlijk ook even afkoelen onder het genot van een heerlijk drankje. Dat kan bijvoorbeeld met deze verfrissende Cranberry-Basil Sparkler: een mocktail vol smaak en vitamines. Gebruik bijvoorbeeld honing van de imker uit de buurt en basilicum uit eigen tuin. Geniet ervan!

Ingrediënten:

  • 1 kopje cranberrysap
  • 1/2 kopje bruisend water of sodawater
  • 1/4 kopje vers limoensap
  • 1 eetlepel vers geperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop (pas aan naar smaak)
  • 4-6 verse basilicumblaadjes (plus extra voor garnering)
  • IJsblokjes
  • Schijfjes limoen en cranberry’s voor garnering (optioneel)

 

basilcranberrieslimeInstructies:

  1. Plaats de verse basilicumblaadjes in een cocktailshaker of een grote glazen kan.
  2. Voeg het limoensap toe aan de basilicum en gebruik een muddler (stamper) om voorzichtig op de basilicum te drukken om de smaken vrij te geven.
  3. Voeg het cranberrysap, sinaasappelsap en honing of agavesiroop toe aan de shaker of kan. Roer goed om de ingrediënten te mengen.
  4. Vul een glas met ijsblokjes en schenk het cranberry-basilicum mengsel erover.
  5. Top het glas af met bruisend water of sodawater en geef het een voorzichtige roer.
  6. Garneer de mocktail met een schijfje limoen, een cranberry en een extra basilicumblaadje.
  7. Serveer de Cranberry-Basil Sparkler onmiddellijk en geniet van de verfrissende smaken van de nazomer!
Lees meer  Sorbet van bietjes, bloedsinaasappel en Campari