De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent dat je weer lange zomeravonden in je tuin kan spenderen. In de zomer fungeert je tuin eigenlijk als extra woonkamer, waar je heerlijk kan ontspannen en genieten van de fluitende vogels en ondergaande zon. Om je tuin tot een plek te maken waar je tot rust kan komen, is het creëren van een gezellige zitplek van belang. Door dit goed aan te pakken voorzie je jezelf de komende maanden van een lekkere zitplek in je eigen tuin. Ben jij benieuwd hoe je dit kan aanpakken? In dit artikel vertellen wij je meer over de mogelijkheden.

Vele manieren om een zithoek te creëren

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw ideale zithoek te creëren. Zo kan je ervoor kiezen om een loungeset aan te schaffen. Deze bestaat in de meeste gevallen uit een hoekbank met in sommige gevallen ook nog een voetensteun. Heerlijk om languit op te liggen en te genieten van de zon in jouw tuin. Een loungeset kan je ook eenvoudig zelf maken, mits je hier het juiste materiaal voor gebruikt. Om een stevige bank te maken, kan je het best douglas hout gebruiken. Deze populaire houtsoort staat bekend om de warme uitstraling, maar uiteraard ook vanwege de stevigheid. Voorzie je bank vervolgens van zitkussens met een stevige vulling. Dit zorgt voor een goed zitcomfort. 
 

Voorzie jezelf van privacy

Een gezellige zitplek in jouw tuin kan niet zonder een stukje privacy. Om echt tot rust te komen, hoef je geen inkijk van buren of voorbijgangers te hebben. Om deze reden kan je jouw zithoek voorzien van een vorm van schutting. Een goedkope manier om je tuin van privacy te voorzien, is het gebruik van een bamboe schutting. Dit zorgt voor een tropische uitstraling en houdt pottenkijkers buiten de deur. Een andere optie is het gebruik van grote planten. De bladeren fungeren als een prima dekking om achter te schuilen wanneer je een momentje voor jezelf wilt. Verder zijn er tal van mogelijkheden om windschermen te plaatsen. Naast dat deze de wind uit je tuin houden, voorzien ze je ook van privacy. 

Door een gezellige zitplek te creëren in jouw tuin kan je in de komende zomermaanden heerlijk tot rust komen. Zorg ervoor dat je een lekkere stoel of bank aanschaft waar je onderuit gezakt in kan zitten. Denk ook aan je eigen privacy door bijvoorbeeld een schutting neer te zetten of grote planten.

Lees meer  Viooltjes – wanneer te zaaien en hoe deze charmante bloemen te verzorgen