De Deventer Schoon Familie

In Deventer woont een heel bijzondere familie: de Deventer Schoon Familie. Bep is de spil van de Deventer Schoon Familie. Samen met echtgenoot Bennie Bladman, schoonmoeder oma Babs en de pubers Boy Blindganger en Bella zorgt Bep voor een schone omgeving.

Schone woonomgeving

Een schone straat in een schone buurt is fijn om in te wonen. Een schone buurt laat zien dat je ook wat voor de andere mensen die in die buurt wonen wilt betekenen. De Deventer Schoon Familie beschouwt de straat en de buurt waar ze woont als een stukje van haarzelf en vindt het daarom heel gewoon om er voor te zorgen dat het daar schoon blijft!

De buurt

Om je eigen buurt schoon en opgeruimd te houden hoef je niet te wachten totdat iemand dat voor je komt doen. Met behulp van de Deventer Schoon Familie kunnen de inwoners van Deventer zelf zorgen voor een schone buurt.

Zelf aan de slag

Alle bewoners van Deventer – maar ook instanties, scholen en organisaties – kunnen zich aansluiten bij deze gezellige, propere familie en zelf een bijdrage leveren aan een schone straat, buurt en stad.
Ze krijgen dan hulp bij het schoon houden en opfleuren van hun straat en buurt. Dat doet de Deventer Schoon Familie met verschillende acties. Belangrijkste bij de acties blijft dat bewoners zelf aan de slag gaan!
De Schoon Familie is inmiddels ook in andere gemeenten aan het kijken om te zien of ze daar bewoners een handje kunnen helpen bij het schoonhouden van de omgeving.

Lees ook:
Meer over de Deventer Schoon Familie
Alles over milieubewust handelen
Milieuvriendelijk maaien

 

Lees meer  De steenuil