Herstkleuren
Bij de bomen en struiken is het de symfonie aan herfstbladkleuren die naar buiten lokt. Adembenemend mooie en subtiele tinten geel, roze, paars enz. zijn er volop. Een van de mooiste is de scharlakenrood kleurende Japanse esdoorn Acer palmatum ‘Osakazuki’, maar veel andere Japanse esdoorns doen er nauwelijks voor onder. Prachtig is het geel van Cercidiphyllum, het rood van de pruikenboom Cotinus ‘Grace’, de enorme kleurenweelde van de amberboom Liquidambar styraciflua, het oranje van de fluweelboom Rhus typhina of de rode en oranje tinten van het krentenboompje Amelanchier lamarckii.

Maak de tuin najaarsmooi
Er zijn nog genoeg planten die volop bloeien, vaak in warme tinten. Zet ze in de tuin, vul er bakken met uitgebloeide eenjarigen opnieuw mee wel even de potgrond verversen. Vergeet de besdragers niet en kijk ook bij de wintergroene planten. Koop een prachtig beeld voor een lege plek of maak zelf creatieve decoraties met wat er nu voorhanden is. De tuin is vol inspiratie en anders hebben tuincentrum en bloemist genoeg materiaal voor u. Kent u het gevoel van steeds weer genieten van iets zelfgemaakt moois? Laat de tuintafel drager zijn van een weergaloze schikking en gebruik ook de wanden van uw tuin.

 

Tip
De herfst is een perfecte plantperiode voor bomen, heesters en vaste planten die met losse wortels of met kluit worden geleverd. Plant groenblijvende heesters en coniferen liefst in september. In pot gekweekte planten kunt u altijd inplanten.

Tekst: PPH

 

Lees meer  Een wintervoorraad walnoten