Zaterdagmiddag 15.00 uur. We draaien met de auto het parkeerterrein op van ons vakantie verblijf. Na een lange rit zijn we aangekomen op de bestemming in Toscane. Bij het openen van de autodeur ruik ik gelijk de ‘vakantiegeur’. Heerlijk, we zijn er!

beplanting_italie

Eerste indruk
Zoals zo vaak in het leven gaat het om de eerste indruk die je ergens opdoet. Nou, dit is een prachtige eerste indruk. We verblijven op een kleinschalige appartementen complex. Vijf gebouwen met in totaal 35 appartementen en in het midden het zwembad en een prachtig terrein.

gazonGenieten
Ik geniet van de mooie paden, gazons, bloeiende Oleanders, klimrozen en Lavendel. Op de daken zijn grote plantenbakken geplaatst, mijn ultieme versie van dak beplanting! Nu alleen nog een lekkere pizza en een glaasje wijn en de vakantie kan beginnen.

Handig systeem
Dan vraag ik mezelf af hoe ze dit zo mooi groen houden? Dagelijks 30 tot 35 graden is natuurlijk zwaar voor de planten. In de vele plantenbakken die er zijn is een automatisch watergeefsysteem aangelegd. Elke dag op hetzelfde moment krijgen de planten water. Heel slim, en het resultaat is zeker zichtbaar. Dat zou ik thuis ook moeten hebben!

Struinen
Zoals je al eerder heb kunnen lezen, ik ben een echte bermtoerist. Als we ‘s avonds na het eten nog even een rondje door het dorpje lopen, kijk ik links en rechts om mij heen naar mooie en leuke planten. Er staan heel veel vijgenbomen, sommige groeien op de meest vreemde plaatsen. In greppels, langs bergwanden of gewoon bij de Italiaan in de achtertuin. En natuurlijk ook heel veel druivenstruiken. Helaas dit jaar geen ‘afvalplantjes’ voor mij. Maar goed, je kan niet alles hebben…

Groeten,
Michel

Lees meer  Gepriegel in een potje - Michels Moestuin