Het lijkt wel lente als ik naar buiten kijk. Het zonnetje schijnt, mensen zonder jas (!) lopen op straat. En toch is het pas half februari… Het moestuin seizoen is voor mij al weer een tijdje begonnen. Nog niet echt met de vingers in de prut, ik ben nu alvast druk bezig met voor zaaien van onder andere knolselderij. Volgende week ga ik de tuin indeling maken en kijken wat ik waar ga plaatsen. 

Vorig jaar had ik een paar knolselderij plantjes gekocht in de lente. Gewoon om het eens een keer te proberen en om dat ik het een leuk gewas vind. Zo’n lekkere grote knol met fris groen blad. Maar goed, wat doe je er dan mee als de knol een echte grote knol is geworden en mooi is van lelijkheid? In de soep? Kan, maar je kan er bijvoorbeeld ook stamppot van maken! Mijn vrouw kwam een recept tegen en het smaakt erg lekker. En het is weer eens wat anders.

Zelf knolselderij kweken 

Waarom ga ik niet proberen zelf de knolselderij te zaaien en kweken? Het leven van een moestuinder is er een van proberen en het jaar erop nog eens proberen. Net zolang totdat je het onder de knie hebt. Dus heb ik een paar weken geleden online zaadzakjes besteld waaronder de knolselderij. Eind januari ben ik begonnen met zaaien in een aantal potten. De potten staan op zolder, dat is de meest koele plek in het huis. Buiten heb ik geen plek voor een vorstvrije ruimte. Niet dat het nu vriest, maar het is ook nog geen totaal vorstvrije periode.

Knolselderij, moestuin, michel, blog, tuinen.nl, kweken

Maar goed, knolselderij zaden in de potten en wachten maar… Nu een paar weken later zie ik al hele dunne sprietjes boven de grond komen. Het lijkt wel tuinkers zo klein. Het is niet geloven dat deze fragiele sprietjes straks zullen uitgroeien tot grote knollen van ca. een kilo per stuk.

Lees meer  Basishandboek voor de biologische moestuin

Ik zal ze met liefde vertroetelen!

Michel

Michel neemt je eens in de twee weken mee in zijn moestuin en legt uit wat je allemaal kunt doen. Lees meer blogs van Michel!